PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Schimbare bruscă a vremii, temperaturile cresc cu 10 grade într-un interval scurt

De la ploaia îngheţată şi temperaturile negative de la începutul weekend-ului vom ajunge la 8-9 grade Celsius în Bucureşti, în cursul zilei de marţi. Vremea se află într-un proces de încălzire accelerată.

26 ian. 2019, 14:15
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Schimbare bruscă a vremii, temperaturile cresc cu 10 grade într-un interval scurt

Duminică, vremea se va ameliora şi se va încãlzi uşor în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade, iar cele minime se vor situa între -12 grade în estul Transilvaniei şi 4 grade în sudul Banatului. Cerul va fi temporar noros. Doar izolat va ninge slab în nord-vest şi la munte, iar la începutul intervalului în sud-estul extrem al teritoriului vor fi precipitaţii predominant sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Local, mai ales dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri îndeosebi noaptea la munte (cu precãdere în masivele sudice) şi în Banat.

Şi în Bucureşti, duminică, vremea se va ameliora. Cerul va fi temporar noros şi mai ales la începutul şi sfârşitul intervalului temporar va fi ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã de -5…-4 grade.

Luni, în ţară, vremea va continua sã se încãlzeascã. În jumãtatea de vest a ţãrii cerul va fi mai mult noros, în a doua parte a zilei şi noaptea temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ploaie, iar la munte mixte, ce pe arii restrânse vor favoriza depuneri de polei. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, pe suprafeţe mici va ploua slab sau va burniţa, iar condiţii de polei vor fi izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în Banat, dar trecãtor şi la cote mai reduse şi în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -4 şi 4 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre -8 grade, dar şi mai ridicate pe litoral pânã la 5…6 grade. În zonele joase, îndeosebi din sudul şi estul teritoriului, local se va semnala ceaţã.

Şi la Bucureşti, luni, vremea se va încãlzi uşor. Cerul va fi temporar noros şi mai ales dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Marţi, în ţară, valorile termice vor continua sã creascã în regiunile sudice, unde vor caracteriza o vreme mai caldã decât în mod normal, în timp ce, în restul zonelor se vor situa în jurul mediilor multianuale. Vor fi înnorãri, iar temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ în cea mai mare parte a ţãrii. Acestea vor fi mixte la munte, în nord şi în centru şi sub formã de ploaie în rest. Pe arii restrânse se va forma polei, în primele ore ale intervalului în sud-vest şi centru, iar noaptea cu precãdere în centru şi nord-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, dar şi în sud-est.

Marţi, în Bucureşti, cerul va prezenta înnorãri, iar temporar, cu o probabilitatea mai mare seara şi noaptea va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.