PROGNOZA METEO pe trei zile. Se anunţă un weekend friguros, cu ninsori

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă pentru următoarele zile o vreme friguroasă, iar în unele regiuni va ninge.

04 dec. 2013, 14:20
PROGNOZA METEO pe trei zile. Se anunţă un weekend friguros, cu ninsori

Joi vorbim despre o vreme rece în orele dimineţii, dar spre amiază temperaturile se avântă spre valori mult mai potrivite pentru data din calendar. Sunt aşteptate maxime termice de la minus 1 grad în depresiuni până la 8 grade în regiunile sudice. Soarele se ascunde printre nori, din când în când, prin vestul, nordul şi centrul ţării şi vor fi câteva fulguieli la munte şi izolat, posibil, în Banat. Dimineaţa în schimb, pe alocuri va fi ceaţă asociată cu chiciură, cu precădere în sudul teritoriului, iar vântul va fi mai sprinten în Oltenia şi nordul Moldovei, precum şi la munte.

Va fi o dimineaţă friguroasă joi şi în Capitală, când este posibil să-şi facă apariţia şi ceaţa, dar  până spre orele prânzului acesta se va risipi şi va lăsa loc soarelui. În aceste condiţii temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar vântul va fi liniştit. Presiunea staţionează în jurul valorii de 763 mm Hg.

Citeşte şi O nouă minimă înregistrată la Miercurea Ciuc: minus 15 grade Celsius

Frig va fi şi vineri dimineaţă, dar vremea schimbă foaia şi se întorc ninsorile. Cerul va fi înnorat şi ninge în Maramureş şi zona montană, mai ales a Carpaţilor Orientali şi Occidentali şi local în Transilvania şi Crişana, în timp ce în Banat vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe mixte. Izolat în nord-vestul ţării meteorologii anunţă cantităţi mai importante de zăpadă şi în plus vântul va sufla cu putere munte şi va fi destul de agitat şi prin nord-vestul, centrul şi izolat în sudul ţării. Dimineaţa, în zonele joase, vor mai fi condiţii de ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiuni şi 8 grade pe litoral.

Vineri, cerul Bucureştiului va fi parţial acoperit de nori pe parcursul zilei de vineri, iar vântul îşi face puţin simţită prezenţa. Amiaza vine cu 5 …6 grade în termometre.

Sâmbătă, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării, astfel ca temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade, local, în nord-vestul şi centrul ţării şi 6 grade în sud-est. Norii vor domina cerul şi va ninge, în general slab, în zona de munte şi în regiunile intracarpatice, şi pe arii restrânse în celelate zone. Vântul nu se domoleşte nici sâmbătă când va continua să aibă răbufniri nervoase în majoritatea regiunilor, în timp ce va fi tare.

Norii nu se vor lăsa duşi nici sâmbătă din zona Bucureştiului, unde trecător ar putea să lase şi câţiva fulgi de zăpadă, dar nu este exclus să se zărească pentru puţin timp şi soarele. Vântul prinde putere şi aici, furând astfel din cele aproximativ 5 grade pe care le vor strânge termometrele peste zi ninsorii slabe.

Duminică, dar şi în primele zile ale săptămânii viitoare vremea rămâne rece. Nu vor lipsi precipitaţiile, mai ales sub forma de ninsoare ce îşi vor face apariţia din când în când în majoritatea regiunilor. Tabloul meteorologic va fi completat de ceaţă, prezentă mai ales în cursul nopţilor, în zonele mai joase de relief şi asociată cu chiciură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade şi 5 grade.