PROGNOZA METEO pe trei zile. Se schimbă vremea, revin ninsorile

Temperaturile vor scădea treptat în toată ţara, începând de duminică, astfel că marţi vom avea valori normale pentru această perioadă. Din noaptea de luni şi marţi revin ninsorile, predominant în Moldova şi Muntenia.

31 ian. 2015, 12:50
PROGNOZA METEO pe trei zile. Se schimbă vremea, revin ninsorile

Pentru ziua de duminică meteorologii anunţă vreme închisă, cu precipitaţii pe arii extinse. În jumătatea de sud vor fi mai ales ploi, local se adună peste 10 litri de apă pe metru pătrat şi, izolat, în Dobrogea şi în sud-estul Munteniei, peste 15-20 l/mp.

În celelalte regiuni, local, mai ales după amiză şi noaptea vor fi lapoviţă şi ninsori, în general slabe, iar la munte ninge. Vântul suflă încă destul de tare în sud şi pe crestele montane, cu viteze ce pot depăşi 45-50 km/h. Maximele scad, chiar semnificativ în sud şi în est, şi aşteptăm valori de la 1 grad în estul Transilvaniei până în jur de 11 grade pe litoral.

Vremea închisă în Capitală în cursul zilei de duminică,  cu ploi tempoare şi o scădere a temperaturilor, astfel încât termometrele arată maxime în jur de 4 grade, iar vântul care e destul de alert sporeşte puţin senzaţie de rece.

Citeşte şi Alertă meteorologică de ultimă oră: 14 ore de ploi abundente şi ninsori, în jumătate din ţară

Luni cerul va fi mai mult noros, însă mai cad precipitaţii doar pe arii restrânse, ninsori slabe în regiunile intracarpatice şi la munte. Noaptea de luni spre marţi aduce precipitaţii mixte în sud şi în sud-est, aşa că se poate depune polei. Pe areale restrânse va fi ceaţă, iar vântul nu mai suflă alert. Maximele sunt mai mari decât în mod obişnuit la început de februarie, adică pleacă de la 1-2 grade în estul Transilvaniei şi ajung la 9 grade în sudul litoralului.

Norii acoperă şi Capitala o bună parte a zilei de luni însă precipitaţii mixte, slabe, aşteptăm abia în noaptea de luni spre marţi. Până după-amiză temperaturile ajung la maxime de 6-7 grade.

Deşi în scădere faţă de intervalul anterior, valorile termice se vor situa marţi în jurul celor normale pentru această dată calendaristică. Cerul va fi variabil, cu  înnorări în cursul zilei, în nordul, centrul şi estul ţării. Pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în Transilvania, predominant ninsori în Moldova şi Muntenia şi mixte în Dobrogea, iar la munte local va ninge. Dimineaţă, în zonele joase de relief, izolat, va fi consemnată ceaţă.

Vântul va prezenţa unele intensificări în prima parte a intervalului la munte şi în regiunile sudice, apoi va slabi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade Celsius.

La Bucureşti, marţi vremea va fi normală din punct de vedere termic pentru această dată, deşi valorile de temperatura vor marca o scădere uşoară faţă de intervalul anterior. Ziua vor fi înnorări şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, apoi se va degaja devenind variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade Celsius.