PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Sf. Ilie îşi face de cap doar la munte, în rest temperaturi în pragul caniculei

Vremea va fi foarte caldă în acest sfârşit de săptămână, cu temperaturi care vor ajunge la 34 de grade Celsius duminică, în Capitală.

19 iul. 2019, 14:28
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Sf. Ilie îşi face de cap doar la munte, în rest temperaturi în pragul caniculei

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în zonele de câmpie și normală termic în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local la deal și la munte și pe suprafețe mici în zonele mai joase de relief se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pot fi condiții de grindină. Izolat cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp, îndeosebi în Carpații și Subcarpații Meridionali și de Curbură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, vremea va fi sâmbătă în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

Duminică, în ţară, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua, îndeosebi în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara în zonele montane și submontane, iar noaptea, cu precădere în nord-vestul extrem al țării, unde pe spații restrânse se vor semnala averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor continua să crească ușor și se vor încadra, în general, între 28 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 23 de grade.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în accentuare în timpul după-amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Luni, vremea călduroasă va persista în cea mai mare parte a țării, iar după-amiază va deveni local caniculară în Câmpia Română și în vestul Dobrogei, unde disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, însă cu precădere din orele amiezii, instabilitatea atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor și perioade în care local vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibile vijelii. Astfel de fenomene se vor semnala la început îndeosebi în nord, nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, iar spre seară și în cursul nopții, cu o probabilitate mai mare în sud-estul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat se vor acumula cantități de apă însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 35 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

Luni, vremea călduroasă va persista şi în Capitală, iar după-amiază va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea, când se vor semnala averse ce foarte probabil vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade.

Marţi, vremea se va răcori față de ziua anterioară, semnificativ în special în sud și sud-est, urmând a se înregistra în cea mai mare parte a țării valori diurne apropiate de cele specifice datei. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice, pe arii relativ extinse, cu o probabilitate mai mare în zonele de deal și de munte, precum și în centrul și sudul țării și pe spații restrânse în rest. Cantitățile de apă ce se vor înregistra, pe arii restrânse vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 de grade, ușor mai ridicate în sud-vestul teritoriului, iar cele minime între 10 și 22 de grade.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va răcori față de ziua anterioară. Temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.