PROGNOZA METEO pe trei zile. Sfârşit de martie înecat în ploi. Cum va fi vremea la începutul lui aprilie

PROGNOZA METEO: Ploile vor continua să ne sâcâie şi la începutul săptămânii viitoare, iar soarele se va arăta destul de rar printre nori. Tendinţa ploaisă a vremii se va ameliora în prima zi a lunii aprilie, însă rămân condiţii de precipitaţii în mare parte din ţară, iar la munte vor fi lapoviţe şi ninsori.

29 mart. 2015, 13:38
PROGNOZA METEO pe trei zile. Sfârşit de martie înecat în ploi. Cum va fi vremea la începutul lui aprilie

PROGNOZA METEO: Norii acoperă temporar cerul şi pe parcursul zilei de luni şi lasă ploi mai ales în vest şi în nord-vest. Ploile se extind apoi spre centrul şi sud-estul ţării. În zona montană înalta precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul suflă mai tare la munte, dar prinde putere pe alocuri şi în celelalte regiuni. Temperaturile cresc faţă de zilele precedente, mai ales în regiunile sud-estice şi vor fi astfel în jurul mediilor climatologice, adică maximele pleacă de la 9 grade în estul Transilvaniei şi ajung la 18 grade în sudul extrem.

În Bucureşti, vremea se încălzeşte pe parcursul zilei de luni, astfel încât mercurul urcă în termometre până în jur de 16 grade. În prima parte a zilei soarele se arată printre nori, apoi înnorările sunt tot mai accentuate şi noaptea va ploua.

Marţi nu scăpăm de ploi, dimpotrivă, în regiunile vestice, nordice şi centrale vor fi înnorări temporar accentuate şi mai ales după amiază vor fi ploi, mai ales averse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări, iar pe arii restrânse vor fi ploi, în general slabe, în prima parte a zilei şi din nou noaptea. Mai ales în zona înaltă a Carpaţilor Orientali vor fi şi lapoviţe şi ninsori. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni şi 18 grade în sud.

Marţi, cerul va fi temporar noros şi în Capitală şi vor fi condiţii de ploaie, mai ales dimineaţă. Vântul se intensifica trecător iar în termometre se adună până după amiză 15, poate 16 grade.

Luna aprilie debutează miercuri cu o ameliorare a vremii în ceea ce priveşte precipitaţiile. Meteorologii prognozează cer variabil, cu înnorări temporare  şi ploi pe arii restrânse în nord-est, în nord şi în centru şi doar izolat în celeallte regiuni. La munte vor fi şi lapoviţe şi ninsori. Vântul suflă destul de alert, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în estul Transilvaniei şi în Maramureş şi 16 grade în Lunca Dunării.

Norii mai strâng temporar rândurile miercuri şi pe cerul capitalei şi trecător mai sunt condiţii să plouă slab, iar vântul e încă turbulent. Temperatura maximă va fi de 14-15 grade.