PROGNOZA METEO pe trei zile. Sunt aşteptate ploi, vremea se răceşte accentuat. Apar LAPOVIŢA şi NINSOAREA

PROGNOZA METEO. Pentru zilele următoare, meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii. De asemenea, vor fi ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Mai mult, joi, sunt aşteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

18 sept. 2017, 13:50
PROGNOZA METEO pe trei zile. Sunt aşteptate ploi, vremea se răceşte accentuat. Apar LAPOVIŢA şi NINSOAREA

PROGNOZA METEO LUNI NOAPTEA. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei și în zona Carpaților Meridionali şi de Curbură, unde, pe arii restrânse, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre sfârşitul intervalului, şi în regiunile sudice. Temperaturile minime vor avea valori de la 4…5 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până la 19…20 de grade pe litoral, unde vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a intervalului, vor fi averse, posibil și descărcări electrice, timp în care, vântul se va intensifica ușor. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. În cursul zilei, în nordul, nord-estul şi centrul țării, precum și în zonele de deal şi de munte, cerul va avea înnorări temporare și local vor fi averse și descărcări electrice, condiții în care valorile termice vor fi apropiate de cele ce ar fi normale la această dată. În restul teritoriului, vremea va fi caldă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala, doar izolat. Începând de seara, înnorările se vor accentua în vest și în sud, dar și la munte unde va ploua, local. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări locale, cu viteze ce vor depăşi 50 km/h, iar pe crestele montane 70 km/h. Trecător, vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…20 de grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 31 de grade în sudul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse între 7…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…20 de grade pe litoral, unde se mențin condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menține caldă. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, la începutul intervalului, când vor mai fi posibile ploi slabe. Noaptea, înnorările se vor accentua şi vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi, în general, instabilă. Mai ales după-amiaza și noaptea, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în majoritatea regiunilor, posibil trecător, chiar cu aspect de vijelie. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăşi, izolat, 25…30 l/mp. Excepţie va face sud-estul ţării şi extremitatea sa de răsărit, unde vremea va fi predominant frumoasă. Temperaturile maxime, în scădere față de cele din ziua precedentă, în vestul și nord-vestul teritoriului, se vor încadra între 18 grade în Dealurile de Vest și 30…32 de grade în Bărăgan și Podișul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va deveni, în general, instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, cu precădere spre seară și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va răci, în cea mai mare parte a țării, mai accentuat în vest, nord-vest şi centru. Cerul va avea înnorări şi va ploua, şi sub formă de aversă, în regiunile vestice, centrale, nordice şi de nord-est. Izolat, vor mai fi descărcări electrice, cantităţi de apă însemnate şi condiţii de grindină. În zona montană, la înălțimi mai mari de 1800 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala pe suprafeţe mici. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice, sudice, sud-estice și la munte şi pe arii restrânse, în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12…14 grade în Banat şi Crişana şi 28 de grade în Moldova şi Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 6 și 14 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va răci față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va continua să se răcească în regiunile estice, sud-estice şi centrale. În vestul, centrul şi nordul ţării, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și ploi, doar, izolate. Vântul va avea intensificări în sud-vest, sud, sud-est şi la munte și izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 23 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări, în special în prima jumătate a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO TENDINŢĂ

SÂMBĂTĂ, DUMINICĂ şi LUNI – Vremea se va menține răcoroasă în regiunile intracarpatice, unde și probabilitatea de ploaie va fi mai mare, în prima jumătate a intervalului. În restul țării, vremea se va încălzi ușor.

Citeşte şi Vremea se răceşte şi revin ploile. PROGNOZA METEO PENTRU INTERVALUL 18 SEPTEMBRIE – 1 OCTOMBRIE