PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Temperaturile cresc de la o zi la alta, dar nu scăpam de furtuni

PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că miercuri maximele trec usor de pragul termic al zilor de vara în vestul ţării. Şi în Capitală temperaturile mai cresc, astfel că maximele sunt foarte aproape de mediile multinuale, 25-26 de grade.

01 iun. 2014, 13:43
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Temperaturile cresc de la o zi la alta, dar nu scăpam de furtuni

PROGNOZA METEO. Saptamana incepe cu vreme racoroasa pentru inceputul verii, ceea ce inseamna maxime ce pleaca de la 17 grade in nord si ajung la 24 grade in sud-est, in Dobrogea. Instabilitatea atmosferica este inca accentuata si drept urmare norii se aduna temporar pe cer, iar dupa-amiaza si seara aduc averse, posibil insotite de fulgere si tunete dar si de intensificari ale vantului, local in jumatatea de sud a tarii si in zonele de munte. In celelalte regiuni astfel de fenomene nu lipsesc, dar se manifesta doar pe arii restranse. Izolat ploile sunt mai insemnate cantitativ, se pot acumula peste 15 l/mp si vor fi conditii de grindina.

VREMEA IN BUCUREŞTI. In Capitala, soarele se arata printre nori, din cand in cand, mai ales in prima parte a zilei, dar dupa-amiaza norii intuneca temporar cerul si vin cu averse, posibil insotiote de descarcari electrice. Vantul nu pune probleme, iar in termometre se aduna 22, cel mult 23 de grade.

PROGNOZA METEO. Marti, vreme se incalzeste usor in toate regiunile, meteorologii anunta temperaturi maxime de la 20 grade in zonele depresionere din estul Transilvaniei, pana la 26 de grade in sud-estul tarii. Vreme nu este mai placuta doar din punct  de vedere termic, ci este si placuta ca aspect, in prima parte a zilei, cand soarele imparte cerul cu norii in cea mai mare parte a tarii. Dupa-amiaza si spre seara norii bine dezvoltati revin cu averse si descarcari electrice si vant turbulent, local in sud, la deal si la munte si pe arii mai restranse in rest. Izolat trebuie sa ne asteptam la ploi torentiale si conditii de grindina.

VREMEA IN BUCURESTI. Si bucurestenii au parte de vreme usor mai calda marti, cand termometrele arata dupa-amiaza 24-25 de grade. In prima parte a zilei, vremea va fi si destul de frumoasa, cu cerul variabil, dar dupa-amiaza norii strang din nou randurile si lasa ploi de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice.

PROGNOZA METEO. Miercuri, temperaturile mai cresc putin si maxime trec usor de pragul termic al zilor de vara in vest, dar si in sud-est, meteorologii prognozeaza, asadar, de la 21 de grade in estul Transilvaniei si pe litoral, pana la 27 de grade in Banat. Ziua incepe cu soare in cea mai mare parte a tarii, dar din nou, dupa-amiaza, instabilitatea atmosferica se accentueaza, norii strang randurile si aduc averse locale si descarcari electrice in zonele de deal si de munte si pe arii mai restranse in celelalte regiuni. Izolat, ploile lasa cantitati de apa mai insemnate si este posibil sa cada grindina. Vantul sufla mai tare in timpul ploilor dar temporar se agita si in sud.

VREMEA IN BUCURESTI. O vreme normala pentru inceput de iunie in capitala, putem spune, cu mai mult soare in prima parte a zilei, apoi norii acopera temporar cerul si mai ales spre seara aduc averse, posibil insotite de descarcari electrice. Maximele sunt foarte aproape de mediile multinuale, 25-26 de grade vor arata termometrele.