PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Temperaturile cresc în toată ţara, vreme de vară autentică

Vremea continuă să se încălzească în următoarele trei zile, astfel că la începutul săptămânii viitoare vom avea parte de temperaturi de vară autentică.

15 apr. 2016, 13:21
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Temperaturile cresc în toată ţara, vreme de vară autentică

Sâmbătă, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi în toată ţara. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va fi în general moderat în Câmpia de Vest şi în Deltă şi doar pe crestele montane va avea ceva intensificări. Singurul fenomen meteo demn de semnalat este ceaţa, prezentă izolat dimineaţa în zonele joase. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…18 grade în nordul litoralului şi 26…27 de grade în Lunca Dunării. Dimineaţa, izolat se va semnala ceaţă.

Şi în Capitală vremea şi se va încălzi sâmbătă. Cerul va fi variabil, iar vântul  suflă cel mult moderat, iar mercurul urcă în termometre până în jur de 24 de grade.

Duminică, vremea va continua să se încălzească şi drept urmare devine mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru a două decadă a lunii aprilie. Aceasta înseamnă maxime cuprinse în general între 20 de grade în nordul litoralului şi 29, poate 30 grade, în sudul Banatului. Peste zi cerul va fi variabil, mai mult senin şi abia în noaptea de duminică spre luni vor fi  înnorări trecătoare şi izolat vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, dar temporar şi în Câmpia de Vest.

În Capitală va fi o zi ca de început de vară, cu vreme foarte frumoasă şi deosebit de caldă. Meteorologii anunţă cer mai mult senin şi maxime de 27..28 grade.

Luni, vremea rămâne deosebit de caldă pentru această dată în sud şi sud-est, dar în restul teritoriului, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, temperaturile vor scădea, dar rămân totuşi  mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. În regiunile nordice, centrale şi nord-estice vor fi înnorări temporar accentuate şi, mai ales seara şi noaptea, revin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia pe spaţii restrânse, îndeosebi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 de grade şi 31 de grade, în sud şi în sud-est.

În Bucureşti, prima zi a săptămânii viitoare vine cu o vreme de vară autentică pentru bucureşteni. Norii sunt puţini iar soarele generos şi aerul tropical vor aduce în termometre 30..31 grade la umbră.