PROGNOZA METEO pe trei zile: Temperaturile vor urca până la 25 de grade

Valul de căldură, neobişnuit pentru sfârşitul lunii octombrie, va continua să ne ofere o toamnă frumoasă şi în următoarele zile. Temperaturile anunţate de meteorologi vor urca până la maxime de 25 de grade, în mai multe regiuni ale ţării.

24 oct. 2013, 13:27
PROGNOZA METEO pe trei zile: Temperaturile vor urca până la 25 de grade

Vineri, vremea va fi caldă pentru această dată, îndeosebi în regiunile vestice, centrale, la deal şi la munte. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului în nord-vestul şi nordul ţării. În estul, sudul şi local în centrul ţării, dimineaţa va fi ceaţă şi izolat burniţă sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade pe litoral, precum şi în zonele cu ceaţă persistentă şi 25 de grade, local, în vestul ţării.

În Capitală, vineri, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade. Dimineaţa va fi ceaţă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Finalul lunii octombrie aduce o răcire a vremii

Pentru sâmbătă meteorologii ne promit în continuare temperaturi mai ridicate decât în mod normal la această dată, mai ales în regiunile intracarpatice. Vorbim despre maxime termice ce la 14 grade pe litoral şi în zonele cu ceaţă mai persistentă până la 25 de grade în vestul ţării. Va fi o zi destul de însorită, cu vânt liniştit, dar în zonele joase din regiunile sudice, estice şi centrale, în special dimineaţa, vor fi nori josi şi local se va forma ceaţă, iar izolat va ploua slab sau va burniţa.

Sâmbătă, în Bucureşti vremea rămâne uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. Ziua începe cu ceaţă şi nebulozitate joasă, vor fi condiţii de burniţă, dar spre amiază se arată soarele şi temperatura atinge 18…19 grade.

Citeşte şi IARNA vine mai repede decât ne aşteptam. Află de când vor începe ninsorile VIDEO

Ultima zi a săptămânii vine cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal la această dată. Acestea vor pleca de la 15 grade pe litoral, în depresiuni şi în zonele cu ceaţă mai persistentă şi se opresc la 24 de grade în regiunile vestice. Soarele domină cerul, mai puţin dimineaţa, când în zonele joase vor fi nori josi şi local ceaţă, iar izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţă. Vântul nu se simte.

Duminică, în Capitală, valorile termice vor fi în continuare uşor mai ridicate decât în mod normal la această dată, astfel că maxima se va fi situa în jurul valorii de 21 de grade. Cerul va fi variabil, cu nori josi şi ceaţă, mai ales dimineaţa, când vor fi şi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab.

Prima jumătatea a săptămânii viitoare va aduce în continuare temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Soarele continuă să domine cerul, dar în zonele joase, mai ales din sudul şi estul ţării, cu precădere în orele dimineţilor şi pe parcursul nopţilor va fi ceaţă sau nori josi si izolat burniţă. Spre mijlocul săptămânii, trecător câteva ploi slabe îşi fac apariţia în regiunile vestice, nordice şi centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade.

Locuitorii din centrul ţării vor fi răsfăţaţi şi vineri de o zi cu iz de vară în plină toamnă. Soarele străluceşte din plin, vântul nu se simte, iar temperaturile se avântă la amiază spre 18 grade în Miercurea Ciuc, 19 grade în Braşov şi 22…23 de grade în Târgu Mureş, respectiv Alba Iulia

Cald este şi în partea de nord-vest, deşi soarele se ascunde din când în când după nori. Nici nu poate fi vorba de ploaie, iar la amiază tempemetrele strâng cam 22…23 de grade, valori cu aproape 10 grade mai ridicate decât ar fi normal să se înregistreze la această dată.

Tot în partea de vest a ţării se vor înregistra şi vineri cele mai ridicate temperaturi din ţară noastră.  Astfel, pe fondul soarelui generos şi a vântului liniştit, sunt aşteptate temperaturi de până la 23 de grade în Arad, 24 de grade în Timişoara şi Reşiţa şi în jur de 25 de grade se vor înregistra în zona deluroasă.

După ceva ceaţă sau nori joşi dimineaţa în Oltenia, soarele pune stăpânire pe cer şi mercurul urcă în termometre până la 20 de grade în Târgu Jiu şi Craiova şi 21 de grade în Slatina şi Râmnicu Vâlcea.

Şi în jumătatea de vest a Munteniei ziua începe cu ceaţă în zonele mai joase de relief, dar la amiază se arată soarele şi temperaturile se avântă spre 20 ….21 de grade, destul de cald pentru data din calendar.

Vremea păstrează aceleaşi caracteristici şi în sud-estul ţării: câţiva nori joşi sau ceaţa în zorii zilei şi soare din belşug în rest. Vântul nu are excese şi se vor înregista cel mult 18 grade în Buzău, 19 în Călăraşi şi cel mult 13…15 grade pe litoral, unde se resimt influenţele moderatoare ale apei mării.

Ceaţa sau norii joşi domină peisajul meteo în prima parte a zilei în zona Moldovei, dar după amiază se vede şi soarele. În aceste condiţii avântul temperaturilor este moderat, dar se strâng totuşi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. Vor fi 18 grade în Suceava, 16 în Bacău şi 17 grade în Iaşi, Vaslui si Focşani.

La munte, sâmbătă, vremea se va menţine caldă pentru această dată şi va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, dar în zonele depresionare, în special dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă, iar izolat va burniţa. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Vremea va fi în general frumoasă, duminică, la munte, iar valorile termice vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar pe văi şi în depresiuni dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţă şi vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de zilele precedente.