PROGNOZA METEO pe trei zile. Toamna începe să îşi facă simţită prezenţa

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va continua să fie caniculară, însă de marţi toamna va începe să îşi facă simţită prezenţa.

19 aug. 2017, 12:41
PROGNOZA METEO pe trei zile. Toamna începe să îşi facă simţită prezenţa

PROGNOZA METEO Sâmbătă NOAPTEA

Cerul va fi variabil în regiunile vestice si nord-vestice si mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor încadra între 7…8 grade în estul Transilvaniei si 24 de grade în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI

Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 15 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a tării, caniculară după-amiaza pe arii relativ extinse în Oltenia, Muntenia si local în Moldova si Transilvania, unde si disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU), urmând să atingă si să depăsească usor pragul critic de 80 de unităti. Cerul va fi variabil, dar în regiunile vestice, nord-vestice si pe arii restrânse în cele centrale instabilitatea atmosferică se va accentua treptat si mai ales în a doua parte a intervalului se va manifesta prin averse care vor avea si caracter torential, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua si aspect de vijelie si căderi de grindină. Cantitătile de apă vor depăsi izolat 20…25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 si 36 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral si în extremitatea de vest a tării, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 si 23 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8…9 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară după-amiază. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade, usor mai scăzută în zona preorăsenească. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab si moderat.

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi în general instabilă si se va răci fată de ziua precedentă, mai accentuat în vest, centru si nord. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua si aspect de vijelie pe arii relativ extinse – la început în regiunile vestice, nord-vestice si centrale, apoi, mai ales spre seară si noaptea, si în restul teritoriului. Pe arii restrânse va cădea grindină, iar cantitătile de apă vor depăsi local 15…20 l/mp si izolat 30…35 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 si 28 de grade, exceptând vestul Olteniei, Muntenia, Dobrogea si jumătatea de sud a Moldovei, unde vor fi cuprinse, în general, între 29 si 33 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8…9 grade în Maramures si estul Transilvaniei si 20 de grade pe litoral.

BUCUREŞTI

Desi temperatura aerului va marca o scădere fată de intervalul anterior, vremea va rămâne călduroasă. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minima de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate seara, dar mai ales noaptea când vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO MARŢI

Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a tării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse si descărcări electrice, în regiunile sud-estice, local la munte, în nord, în centru si în est si izolat în rest. Punctiform vor mai fi posibile cantități mai importante de apă. Vântul va avea intensificări mai ales pe parcursul zilei, la munte si local în celelalte zone, cu precădere în cele estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 si 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 si 17 grade, mai coborâte în depresiuni.

BUCUREŞTI

Valorile termice vor continua să scadă, asfel că vremea va deveni răcoroasă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar ziua se vor semnala averse. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO TENDINŢA

MIERCURI – Vremea se va mentine răcoroasă, exceptând extremitatea sudică a tării, unde, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, la munte, în regiunile nordice, estice si centrale, unde pe arii restrânse vor fi averse. Vântul va avea intensificări la munte, dar local si temporar si în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 si 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 si 17 grade, mai scăzute în depresiuni.

JOI, VINERI şi SÂMBĂTĂ – Vremea va fi predominant frumoasă si se va încălzi treptat.