PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ultima săptămână din martie începe cu vreme foarte caldă, temperaturile trec de 20 de grade

Vremea se menţine caldă în următoarele două zile, cu valori peste norma climatologică a perioadei, de marţi urmând să asistăm la o uşoară scădere a temperaturii, dar în limitele specifice datei din calendar.

23 mart. 2019, 13:55
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ultima săptămână din martie începe cu vreme foarte caldă, temperaturile trec de 20 de grade

Duminică, vremea va fi în general frumoasă, iar regimul termic caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin, exceptând nordul și nord-estul teritoriului, unde mai ales din a doua parte a zilei vor fi înnorări și pe arii în general restrânse, temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar pe parcursul zilei, la cote mult mai reduse și în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 21 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în sud-vestul teritoriului, iar cele minime între -3 și 7 grade, ușor mai ridicate în Dealurile de Vest.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi frumoasă și caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 3…4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Luni, cerul va avea înnorări în prima parte a intervalului în regiunile din jumătatea nordică a țării, precum și în zonele montane și submontane, iar noaptea și în cele sud-vestice și central-sudice. Local și temporar va ploua, iar din a doua parte a intervalului, la munte vor fi precipitații mixte, în timp ce, la altitudini mari va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, iar ziua, la cote mai reduse și pe arii mai restrânse și în centrul și estul țării. Valorile termice se vor menține peste cele specifice datei mai ales în sud și în sud-vest, urmând astfel a se înregistra temperaturi maxime cuprinse în general, între 9 și 21 de grade și minime între 1 și 8 grade.

La Bucureşti, luni, cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului când probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată, temperatura maximă urmând a se situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

Marţi, deși în scădere față de ziua anterioară, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente în regiunile sudice, estice și parțial în cele centrale, unde temporar va ploua. Ploile vor fi mai frecvente și pe arii relativ extinse ziua, în timp ce noaptea se vor restrânge treptat spre sudul țării. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar la cote mai reduse în prima parte a intervalului local și în restul țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Capitală, marţi, valorile termice, deși în scădere față de ziua precedentă se vor situa în jurul celor normale datei. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.