PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Urmează o săptămână cu ploi, ce surprize ne mai rezervă vremea

De marţi instabilitatea atmosterică revine la nivelul întregii ţări, dar temperaturile maxime se vor menţine în jurul valorii de 20 de grade Celsius, cu 23 de grade în Capitală.

12 mai 2019, 12:56
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Urmează o săptămână cu ploi, ce surprize ne mai rezervă vremea

Luni, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la aceastã datã; maximele se vor încadra între 16 şi 25 de grade, cu cele mai scãzute valori pe litoral, iar minimele între 4 şi 14 grade. Cerul va fi temporar noros. Vor fi averse şi descãrcãri electrice, ziua pe suprafeţe mici mai ales în vestul, nordul, centrul ţãrii şi la munte, iar seara şi noaptea pe arii relativ extinse în regiunile vestice şi sud-vestice şi izolat în restul teritoriului. Punctiform cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi poate sã cadã grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali, unde la rafalã se vor atinge viteze de 70…80 km/h, în Oltenia, sudul Banatului şi vestul Crişanei, unde mai ales ziua vitezele vor fi în general între 45 şi 55 km/h şi doar pe arii restrânse şi la cote mai reduse în restul teritoriului. Izolat, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va fi normalã termic. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a nopţii vor fi condiţii pentru averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Marţi, vremea va fi în general instabilã. Înnorãrile vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în cea mai mare parte a ţãrii. Aceste fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în regiunile vestice, sud-vestice şi la munte, unde local se vor depãşi 15…20 l/mp, iar în Banat şi Oltenia izolat 30 l/mp. Punctiform vor fi condiţii de grindinã. Pe crestele montane precipitaţiile vor fi mixte. Temporar vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, la altitudini mari, unde rafalele vor fi de 70…80 km/h, precum şi în Oltenia, Muntenia, Transilvania şi sudul Banatului, unde vitezele vor fi în general între 45 şi 55 km/h. Temperaturile maxime, în scãdere în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în vest şi în nord-vest, se vor încadra între 16 grade în sudul litoralului şi 24 de grade în Moldova, iar cele minime între 4 şi 14 grade.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse posibil însoţite de descãrcãri electrice. Temporar vântul va avea unele intensificãri, iar la rafalã se vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximã, în uşoarã scãdere faţã de ziua precedentã, va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 10…11 grade.

Miercuri, în ţară, vremea se va menţine în general instabilã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în cea mai mare parte a ţãrii. Izolat vor fi condiţii de grindinã şi cu precãdere în regiunile sud-vestice şi la munte de cantitãţi de apã însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în jumãtatea de est a teritoriului şi la munte, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea se va menţine instabilã cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimã va fi de 10…12 grade.

Joi, vremea îşi va menţine caracterul instabil în majoritatea zonelor ţãrii. Înnorãrile vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse însoţite de descãrcãri electrice îndeosebi în jumãtatea de vest a ţãrii, la deal şi la munte, unde şi cantitãţile de apã, pe arii restrânse, vor fi mai însemnate. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua în est, sud-est şi la munte, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade.

Vineri, sâmbătă şi duminică vor fi manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice, în toate zonele ţãrii, iar valorile termice se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru aceastã perioadã.loading...
Partenerii noștri