PROGNOZA METEO pe trei zile. Urmează ZILE PLOIOASE în toată ţară

PROZNOZA METEO. De marti ploile revin in forta, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toate regiunile. Meteorologii anunţă că vremea se va îndrepta la sfârşitul săptămânii.

23 iun. 2014, 14:32
PROGNOZA METEO pe trei zile. Urmează ZILE PLOIOASE în toată ţară

MARŢI

PROGNOZA METEO. Maine ploile se exind in aproape toata tara si sunt de asteptat averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua trecător aspect de vijelie şi căderi de grindină. Însa in partea de sud şi sud-est a ţării, astfel de fenomene apar cu precădere seara şi în primele ore ale nopţii. Vorbim din nou despre cantităţi mari de apă, peste 30 şi izolat chiar 60 l/mp. Iar la amiaza vor fi doar 19 grade în estul Transilvaniei, in timp ce in sudul Munteniei, mai insorit pe parcursul zilei, se ating chiar 32-33 de grade la umbra, in orele amiezii.

Si in Capitala se anunta vreme calduroasa, si in mare parte din zi predominant frumoasă, cu cer variabil şi o maximă termică în jurul a 30 de grade. Spre seară insa, dar şi în cursul nopţii urmatoare, apar si aici aversele cu tunete, fulgere si rafale de vânt.

MIERCURI

Miercuri vremea nu se indreapta, ramane tot instabila, sunt nori grosi de furtuna mai ales dupa-amiaza si spre seara, iar aversele, ce vor avea si caracter torential, isi fac aparitia pe arii tot mai extinse in toata tara. Si vin insotite de tunete, fulgere, si scurte, dar puternice, rafale de vant. Local vor fi din nou cantitati importante de apa, iar izolat cade si grindina. Prin urmare, temperaturile mai scad putin, insa tot se ating 31 de grade in Lunca Dunarii, pornind de la 19 in depresiuni.

CITEŞTE ŞI COD GALBEN de INUNDAŢII. HARTA ZONELOR AFECTATE

Si in Bucuresti vremea ramane instabila, cu ploi, descarcari electrice si intensificari de vant mai ales dimineata, si din nou dupa-amaiza si seara. Nu este exclus ca aversele sa fie si in Capitala mai abundente, vor fi si conditii de grindina, iar termometrele pierd cateva grade fata de ziua precedenta, aproximativ 27 vor fi la pranz.

JOI

Nici joi nu ne vom bucura de vreme frumoasa, instabilitatea atmosferica inca isi spune cuvantul, aversele cu tunete si fulgere prefera nordul, nord-estul şi centrul ţării, dar apar local si in celelalte regiuni. Vorbim din nou despre cantitati de apa mai importante, izolat posibil sa cada si grindina si vantul sufla cu putere si insistent in toata tara, dar cu vitezele cele mai mari pe crestele montane înalte. Prin urmare, la amiaza nu vor fi mai mult de 17-18 grade in nordul tarii, insa in sud-est inca se mai ating 29, poate chiar 30 de grade, aici vantul de vest mai rispieste norii si lasa cateva ore de soare.

In Capitala apare si soarele, dar se perinda si norii pe cer, si lasa din cand in cand averse cu tunete si fulgere. Iar vantul sufla si el destul de agitat, asa ca cele 27-28 de grade masurate de termometre vor fi resimtite ca fiind mai putine.

VINERI

Vineri meteorologii ne asigura ca vremea se indreapta, ploile sunt putine si slabe, pe alocuri in zona Carpaţilor Orientali, dar si prin regiunile nord-estice şi sud-estice, unde inca mai cad cateva averse insotite si de fenomene electrice si scurte intensificari ale vantului. Iar maximele zilei se incadreaza intre 19 şi 28 de grade, la scara intregii tari. Cat despre zilele urmatoare, se pare ca ploile ne dau un ragaz si abia duminica instabilitatea se accentueaza din nou prin vestul, centrul si nordul tarii, apoi, treptat si in celelalte regiuni. Insa temperaturile nu vor face excese, se mentin la valori apropiate de cele normale pentru sfarsit de iunie.