PROGNOZA METEO pe trei zile: Vin ninsorile în toată ţară şi temperaturile rămân negative

PROGNOZA METEO. Iarna îşi intră în drepturi în zilele care urmează, iar toate fenomenele meteo specifice ei vor apărea. Astfel, meteorologii au anunţat un val de ninsori în perioada 24-26 ianuarie, iar temperaturile ar putea scădea cu până la 10 grade faţă de cele înregistrate până acum.

23 ian. 2014, 15:17
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vin ninsorile în toată ţară şi temperaturile rămân negative

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea continuă să se răcească în regiunile extracarpatice, în timp ce în cele intracarpatice regimul termic va fi caracterizat de valori uşor peste cele caracteristice perioadei. În plus, vor fi precipitaţii pe arii extinse. În regiunile intracarpatice ziua vor predomina ploile, iar noaptea vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. În restul teritoriului va ninge, mai abundent în Oltenia, local în Muntenia şi zona Munţilor Banatului şi a Carpaţilor Meridionali, şi doar la începutul intervalului vor mai fi precipitaţii mixte în Lunca Dunării. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla cu putere în jumătatea de sud a ţării şi local în centru şi zona de munte, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime nu vor depăşi -13 grade în nordul Moldovei, iar în Dealurile de Vest vor urca până la 7…8 grade.

Vremea schimbă foaia şi în Capitală pe parcursul zilei de vineri. Se va răci şi temporar va ninge, mai consistent după-amiaza şi noaptea, când şi vântul se va intensifica, viscolind zăpada. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Sâmbătă, vremea se înrăutăţeşte din ce în ce mai mult. Va ninge, mai abundent în regiunile sudice şi zona de munte aferentă, iar în Banat, Crişana şi sudul Dobrogei, mai ales în prima parte a zilei, vor mai fi precipitaţii mixte şi, izolat, condiţii de polei. Vântul va continua să sufle cu putere în sudul, sud-estul şi, local, în centrul ţării, precum şi la munte, viscolind şi spulberând zăpada. Temperaturile maxime nu vor depăşi -13 grade în nordul Moldovei şi vor atinge cel mult 2…3 grade în Banat, Crişana şi sudul litoralului şi, în plus, în condiţiile de vânt intens, temperatura real resimţită va fi cu mult mai scăzută.

Iarna se intoarce în forta şi în zona Bucureşti, unde ninge şi vântul suflă cu putere, adică va fi viscol. În plus, termometrele nu vor arată mai mult de -7….-5 grade, iar în condiţiile intensificărilor susţinute ale vântului, temperatura real resimţită poate fi cu până la 10 grade mai coborâtă.

Şi duminică va ninge, însă tot mai slab cantitativ, în nord-vestul, vestul, sudul şi sud-estul ţării şi izolat în rest. Vântul se mai domoleşte prin unele zone din ţară, dar rămâne totuşi destul de nervos în partea de sud-est viscolind în continuare zăpada. Temperaturile maxime vor pleca de la -11 grade în Moldova şi se opresc la cel mult 2 grade în Transilvania.

Mai ales în prima parte a zilei de duminică, va mai ninge în Bucureşti, dar în diminuare cantitativ. Vântul rămâne însă destul de agitat, spulberând zăpada şi abia noaptea se mai domoleşte. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -6 grade, cât ar trebui de fapt să înregistreze termometrele în această perioadă a anului noaptea.

Prognoza meteo pentru următoarea săptămână

Luni, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Trecător va mai ninge slab în estul ţării şi izolat în rest, iar vântul nu mai creează probleme deosebite. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între -10 şi 0 grade. Deşi temperaturile cresc uşor începând de marţi, vremea rămâne în general mai rece în regiunile extracarpatice şi se apropie de normalul perioadei în rest. La mijlocul săptămânii, în sudul şi estul ţării, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte va fi mai ridicată şi vor fi condiţii de polei.