PROGNOZA METEO pe trei zile. Vor fi condiţii de ninsoare slabă în majoritatea regiunilor

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea se menţine rece şi în zilele următoare. Meteorologii anunţă cer mai mult noros şi ninsori slabe.

19 dec. 2016, 15:19
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vor fi condiţii de ninsoare slabă în majoritatea regiunilor

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

MARŢI

ÎN ŢARĂ
În regiunile estice şi sud-estice, iar noaptea şi în cele sudice cerul va fi mai mult noros, iar în restul teritoriului înnorările vor fi temporare. Ziua va ninge slab, la munte, în special în Carpaţii Orientali, dar şi în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, unde trecător vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ploaie ce mai pot favoriza, în primele ore ale intervalului, formarea de polei. În cursul nopţii, izolat vor fi mai ales ninsori slabe în dealurile din sud şi est, precum şi pe litoral. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -10 și -2 grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief va fi ceaţă asociată cu chiciură.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări, mai persistente seara şi noaptea, când trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări în sudul, dar parţial ziua şi în estul şi în zonele joase din vestul şi centrul țării. Doar izolat vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare în dealurile Olteniei şi pe litoral. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări trecătoare în sudul Banatului şi în zona costieră a Dobrogei. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar cele minime, în scădere față de cele din noaptea precedentă, vor fi cuprinse între -12 și -2 grade, local mai mici în estul Transilvaniei, spre -20 de grade. În zonele joase de relief, îndeosebi noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări în mare parte a intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 0….1 grad, iar cea minimă de -7…-5 grade.

JOI

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar va prezenta înnorări temporare în sud-estul țării și cu totul izolat, pe litoral vor fi posibile precipitații slabe, mixte. În primele ore ale intervalului și pe parcursul nopţii, în zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime, apropiate de normalul termic al perioadei, vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, iar cele minime se vor situa sub mediile climatologice şi se vor încadra între -11 și -1 grad, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -18…-16 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în cursul zilei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade.

TENDINTA
Cerul va fi variabil cu unele înnorări în sud-estul țării, dar numai izolat, în sudul Dobrogei, vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări trecătoare pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade, iar cele minime între -11 și -1 grad, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali spre -15 grade. Pe spații mici, în zonele joase de relief va fi ceață.