PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme caldă, dar capricioasă, vom avea ploi torenţiale în fiecare zi

Temperaturile vor ajunge sau chiar depăşi 30 de grade în următoarele zile, însă meteorologii ne avertizează că şi instabilitatea atmosferică va fi ridicată, cel puţin până la mijlocul săptămânii viitoare.

07 iun. 2019, 14:14
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme caldă, dar capricioasă, vom avea ploi torenţiale în fiecare zi

Sâmbătă, în ţară, instabilitatea atmsferică va fi accentuată, îndeosebi după-amiaza şi seara, în zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile estice, sud-estice şi local în cele centrale. Vor fi înorări, averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp şi pe arii restrânse 35…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în nordul Moldovei și 32…33 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 10 și 21 de grade.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi caldă, dar și în general instabilă. Mai alesdupă-amiaza și seara vor fi intervale cu averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

Duminică, în ţară, gradul de instabilitate atmosferică va fi în continuare accentuat, mai ales după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp șI pe arii restrânse 35…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala local și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 20 de grade.

La Bucureşti, duminică, vremea se va menține caldă, iar INSTABILITATEA ATMOSFERICĂ VA FI ACCENTUATĂ. VOR FI INTERVALE CU AVERSE CE VOR AVEA ȘI CARACTER TORENȚIAL, FRECVENTE DESCĂRCĂRI ELECTRICE, INTENSIFICĂRI ALE VÂNTULUI, VIJELIE ȘI CONDIȚII DE GRINDINĂ. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

Luni, în ţară, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în regiunile sudice și estice, precum și în cea mai mare parte a zonei de munte. Mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spații mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

La Bucureşti, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat. Vor fi înnorări și intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și posibil căderi de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

Marţi, în ţară, vremea va fi în general instabilă în majoritatea regiunilor. În special după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense mai ales la deal și la munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

Marţi, la Bucureşti, instabilitatea atmosferică se va manifesta în special după-amiaza și seara, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.