PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme frumoasă în ultima săptămână de vacanţă, temperaturile urcă iar spre 30 de grade

După o zi în care temperaturile au coborât brusc, chiar cu 10 grade Celsius în anumite zone ale ţării, de joi vremea începe să se încadreze în normele climatologice ale datei din calendar.

04 sept. 2019, 10:17
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme frumoasă în ultima săptămână de vacanţă, temperaturile urcă iar spre 30 de grade

Joi, vremea va fi normală termic și în general frumoasă. Cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse, mai ales după-amiaza în zonele montane, vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Delta Dunării. Temperaturile maxime se vor situa între 22 de grade in nordul Moldovei și 29 de grade în Lunca Dunării, iar minimele vor fi cuprinse între 9 și 18 grade, mai scăzute, spre 5 grade, în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, joi, vremea va fi normală termic. Cerul va fi temporar noros și, trecător, mai ales la începutul zilei, vor mai fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Vineri, vremea se va încălzi ușor și va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtă durată în zona de munte și, posibil, în sud-estul extrem al țării, iar noaptea în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade in nordul Moldovei şi in estul Transilvaniei și 31 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 20 de grade, mai coborâte, spre 4…5 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, vremea se va încălzi ușor și va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Sâmbătă, vremea va fi caldă, cu precădere în sudul și sud-estul țării. Cerul va avea înnorări temporare în regiunile vestice, nordice și centrale, unde pe arii restrânse vor fi averse însoțite și de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Banat și, de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, cu cele mai ridcate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 19 grade.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi caldă și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Duminică, vremea va fi caldă, mai ales în sudul, sud-estul și centrul țării. Cerul va avea înnorări temporare în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, unde local vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în vest, sud-est și centru, precum și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai coborâte, spre 6 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei.

La Bucureşti, duminică, vremea va fi caldă și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.