PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme schimbătoare în Noaptea de Înviere, unde va fi cald şi unde va ploua

Vremea se află într-un proces de încălzire progresivă la nivelul întregii ţări, însă în cursul zilei de sâmbătă ploile îşi vor face apariţia, din sector vestic, iar de dominică instabilitatea se extinde spre est.

24 apr. 2019, 17:36
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme schimbătoare în Noaptea de Înviere, unde va fi cald şi unde va ploua

Joi, vremea va continua să se încălzească și va deveni caldă în cea mai mare parte a țării, local deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și trecător descărcări electrice, cu precădere după-amiaza, pe arii restrânse în zonele de munte și doar cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, mai scăzute pe litoral spre 12…15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade.

Şi la Bucureşti, joi, vremea va fi caldă și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 22 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe, izolate, după-amiaza în zonele montane, iar seara și noaptea cu precădere în regiunile vestice. Ploile vor avea caracter de aversă și trecător vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, mai ales în masivele sudice, iar la cote mai reduse și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade, mai scăzute în Dobrogea, până spre 14…17 grade în zona de litoral. Minimele termice vor fi cuprinse între 6 și 17 grade, ușor mai mici în depresiuni.

Şi la Bucureşti, vineri, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 24 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade, mai coborâtă în zona preorășenească.

Sâmbătă, vremea va deveni instabilă în regiunile din jumătatea vestică a teritoriului, unde și valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă; vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice. În restul zonelor, pe timpul zilei vremea va fi în general frumoasă și caldă, cu cer variabil, dar începând din orele serii, înnorările se vor accentua și local se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, iar local și temporar în vestul, nord-vestul, centrul și estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, mai scăzute pe litoral, iar cele minime între 7 și 14 grade.

La Bucureşti, în schimb, vremea se va menține deosebit de caldă în cursul zilei de sâmbătă. Cerul va fi variabil, dar începând din orele serii se va înnora și va crește probabilitatea apariției fenomenelor specifice instabilității atmosferice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Duminică, valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă în jumătatea de nord-est a țării, unde vor mai fi înnorări și mai ales ziua se vor semnala ploi, ce vor avea și caracter de aversă, iar izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala cel mai probabil în partea a doua a intervalului, pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, cu precădere în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură și temporar, dar la cote mai reduse în sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 25 de grade, iar cele minime între 4 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti, duminică, în ziua de Paşte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale zilei, când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.


loading...