PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea devine deosebit de caldă

PROGNOZA METEO. Temperaturile continuă să urce în următoarele zile, fiind aşteptate până la 23-24 de grade în termometre. Totuşi, vântul care va bate, în unele zone, cu putere vor mai scădea temperatura real resimţită.

17 mart. 2014, 14:25
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea devine deosebit de caldă

PROGNOZA METEO. Marţi, încălzirea vremii continuă, în sudul ţării vremea devine deosebit de caldă, la amiază vor fi temperaturi de 11 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 23 de grade în vestul şi sudul Olteniei. Iar ziua se anunţă însorită în mare parte din ţară, cu nori puţini doar prin nord şi la munte, ce doar izolat şi trecător mai lasă câte o ploaie slabă. Vântul însă mai are răbufniri în zona de munte, iar ziua, local, se arată mai sprinten şi prin regiunile extracarpatice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi va fi o vreme deosebit de caldă, cu aproximativ 20 de grade la amiaza, în loc de 11, cât ar fi normal, cu cer senin şi vânt ce nu mai depăşeşte cote de moderat. Presiunea rămâne în jurul valorii de 751 mm Hg.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Miercuri va fi cald în întreaga ţară, iar în sud putem vorbi chiar despre vreme deosebit de caldă, cu temperaturi ce depăşesc cu până la 12 grade normele climatologice ale perioadei. La amiază termometrele vor indica de la 12 grade în Maramureş, până la 24 de grade în regiunile sud-estice. Dar nu va fi o zi deplin însorită, căci în nordul, centrul şi nord-estul ţării, după-amiaza şi seara se adună norii şi scutură ploi, iar la începutul nopţii următoare astfel de fenomene apar, pe alocuri, şi în celelate regiuni. Vorbim despre averse ce por fi însoţite şi de tunete cu fulgere, dată fiind ziua anterioară foarte caldă. Iar vântul se înteţeşte şi el în mare parte din ţară, până la tare în zona de munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri va fi cu mult mai cald decât ar fi normal, până la amiază se adună 22…23 de grade în termometre, căci soarele predomină pe parcursul zilei şi abia spre seara apar nori, însă condiţiile pentru câţiva stropi de ploaie rămân reduse. Vântul se arată însă mai sprinten peste zi.

PROGNOZA METEO. Joi va fi frumoasă la mijloc de săptămână şi cu mult mai caldă decât ar trebui la această dată calendaristică, mai ales în regiunile extracarpatice. Iar ca aspect, contăm pe cer perfect senin în toată ţara şi doar câţiva nori mai rătăcesc, însă numai în zori de zi, peste nord-estul ţării. Nu vorbim însă despre vreun strop de ploaie, însă vântul se arată mai alert atât la munte, cât şi la cote mai reduse prin centrul şi estul ţării. În aceste condiţii, la amiază termometrele vor indica 13 grade în depresiuni şi 22 de grade în sudul ţării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de joi va aduce o vreme frumoasă şi deosebit de caldă cu cer complet senin şi vânt domol. Prin urmare, la amiază vor fi 19…20 de grade în termometre, cu 8 mai multe decât ar trebui la această dată.

PROGNOZA METEO. Vineri va fi cald şi frumos în toată ţara, fără nori şi fără ploi, doar soare pe săturate, dar şi vânt mai agitat la munte, ca şi în regiunile vestice şi cele de răsărit. Iar la amiază termometrele vor indica tempraturi de mai, de la 14 până la 24 de grade la scara întregii ţări. Cât despre zilele de weekend, meteorologii spun că vremea nu se schimbă, şi la sfârşit de săptămână vorbim doar despre soare în toată ţara şi despre temperaturi mult mai mari decât normele perioadei, vorbim, aşadar, despre zilei de vară.

PROGNOZA METEO LA MUNTE. Vremea continuă să se încălzească şi în zonele montane, unde soarele devine tot mai generos. Şi doar prin Carpaţii Orientali şi peste Munţii Apuseni se mai plimbă nori ce lasă izolat şi trecător câte o ploaie slabă sau, la altitudini mari, vreun fulg de nea. În rest, va fi soare şi doar vântul mai dă semne de agitaţie. La amiază vor fi temperaturi foarte plăcute pentru luna martie, 6 grade se ating în Semenic, 9 vor fi la Predeal sau Păltiniş, iar la Stâna de Vale se ating 10 grade generoase. Doar la Vârful Toaca, pe Ceahlău, încă e răcoare, cu cel mult 0 grade în termometre.