PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea devine instabilă. Iată de când scăpăm de ploi şi se încălzeşte

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, vremea va fi mai rece decât este normal la această dată şi vor fi precipitaţii însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

23 mai 2016, 12:44
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea devine instabilă. Iată de când scăpăm de ploi şi se încălzeşte

PROGNOZA METEO. Marţi, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate regiunile. Mai ales după-amiaza şi noaptea vor fi înnorări, pe arii extinse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua chiar şi aspect de vijelie. Pe spaţii restrânse va cădea grindină. Ploile vor avea și caracter torențial. În Maramureş, Transilvania, Moldova, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona montană cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat, mai ales în zona Carpaţilor Orientali, 50…70 l/mp. Temperaturile maxime, în scădere îndeosebi în jumătatea de vest a ţării, se vor încadra între 16 gr in Dealurile de vest si 27 de grade în Muntenia.

În Bucureşti, vremea va deveni instabilă. Treptat norii vor acoperi cerul si în a doua parte a zilei şi noaptea vor fi averse, ce pot avea caracter torenţial, tunete, fulgere si rafale de vant. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Miercuri, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări accentuate si pe arii extinse vor fi averse și descărcări electrice. În centrul, estul şi sud-estul ţării cantităţile de apă vor mai depăşi local 15… 20 l/mp şi cu totul izolat, mai ales la deal şi la munte, 30 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în zona montană. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară în jumătatea de sud-est a ţării, se vor încadra între 15 grade în estul Transilvaniei şi 25 de grade în Banat.

Citeşte şi COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în aproape toată ţara. Este vizat şi Bucureştiul

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă şi se va răci. Cerul va avea înnorări, vor fi averse, mercurul din termometre în aceste condiţii nu mai trece de 19 grade.

Joi, vremea rămâne în general instabilă. Mai ales după-amiaza şi seara, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse. Excepţie vor face regiunile vestice, unde astfel de fenomene vor apărea local. Izolat, mai ales la munte, cantitățile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla mai tare în zona montană, în estul, dar şi în vestul ţării. Temperaturile maxime, în ușoară creştere în cea mai mare parte a țării, se vor încadra între 17 grade în estul Transilvaniei şi 26 de grade în Banat.

În Bucureşti, vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări, mai accentuate după orele amiezii şi la începutul nopţii când vor fi averse și descărcări electrice. Temperatura aerului, în uşoară creştere față de ziua anterioară, va avea maxima de 22…23 de grade.

Tendinţa de vineri până la începutul săptămânii viitoare. Temperaturile continuă să crească, vremea devine mai caldă decât în mod normal în acestă perioadă în toată ţara, cu maxime ce pot trece de 30 grade în zonele de câmpie, pornind cam de la 20 grade pe litoral. Fenomenele asociate instabilităţii atmosferice, adică averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat chiar condiţii de grindină, rămân de interes vineri, mai ales după-amiaza şi seara în jumătatea de est a ţării şi la munte, iar peste weekend îndeosebi la munte, dar pe arii restrânse şi în celelalte regiuni.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Se reîntorc ploile. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni