PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea devine mohorâtă

PROGNOZA METEO. Temperaturile rămân mai calde decât ar trebui în această perioadă, însă vremea devine mohorâtă, iar dimineţile vor fi dominate de ceaţă.

07 ian. 2014, 14:17
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea devine mohorâtă

Miercuri va fi în continuare cald, chiar deosebit de cald în zona de munte, unde soarele va fi generos. Însă în celelalte regiuni vor fi înnorări, chiar persistente la câmpie şi în depreisuni, unde local va fi prezentă şi ceaţa, asociată izolat cu burniţa. Temperaturile zilei pornesc de la numai 1…2 grade în zonele cu ceaţă persistentă, însă ating din nou 14 grade în dealurile Banatului şi ale Munteniei.

În Capitală, miercuri va fi o vreme închisă, cu ceaţă, mai ales dimineaţa şi, trecător, posibil burniţă. Vântul rămâne slab, iar la amiază temperatura va atinge aproximativ 3 grade Celsius, foarte potrivite pentru data calendaristică.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Iarna vine după 13 ianuarie

Joi, temperaturile rămân încă mai ridicate decât în mod obişnuit în prima decada din ianuarie, mai ales în zonele de deal şi de munte, unde vremea se anunţă destul de însorită pe parcursul zilei şi abia după căderea nopţii se adună norii. În schimb, în celelalte reiguni persistă norii joşi şi local este prezentă ceaţa, trecător asociată cu burniţă. Prin urmare, sunt zone de câmpie sau depresionare în care maximele nu trec de 0…1 grad, în timp ce în dealurile Olteniei, Munteniei şi Banatului mercurul din tremometre urcă spre 12 grade în orele amiezii.

Joi, în Bucureşti rămâne vreme mohorâtă, cu ceaţă, mai ales dimineaţa şi trecător, condiţii de burniţă, astfel că maxima zilei rămâne la cele 3 grade cu care ne-am obişnuit deja în ultimele zile.

Vineri tot caldă se anunţă vremea, mai ales în zonele mai înalte de relief, spre exemplu în dealurile Banatului şi ale Munteniei, unde la amiază se ating din nou 12 grade însorite. Iar în regiunile intracarpatice sunt de aşteptat câţiva stropi de ploaie, în timp ce în nordul Carpaţilor Orientali precipitaţiile, slabe cantitativ, vor fi mixte. În rest, sunt de aşteptat înnorări, mai ales dimineaţa, când local şi ceaţa va fi prezenta, asociată trecător cu burniţă sau ploaie slabă, iar temperaturile nu cresc cu mult peste limita de îngheţ, izolat chiar nu depăşesc 0 grade Celsius. În plus, vântul începe şi el să dea semne de agitaţie la munte şi prin sud-estul ţării.

În Capital, vineri, va fi ceva mai cald decât ar trebui la această dată, deşi vor fi înnorări pe parcursul zilei, iar în orele dimineţii ceaţa va fi şi ea prezentă. Prin urmare, la amiază termometrele vor indica aproximativ 5 grade.

Sâmbătă va fi vreme caldă şi destul de însorită. Doar în regiunile nord-vestice vor fi înnorări şi izolat câteva ploi slabe. Cu vânt mai agitat doar pe crestele înalte de munte şi cu maxime termice de la 3 la 14 grade în orele amiezii la scara întregii ţări. Cât despre ceaţă, doar izolat încă este prezentă în zonele joase de relief în zori de zi. Iar tendinţa este ca vremea caldă să rămână de interes şi pe parcursul zilei de duminică, însă de luni vremea intra într-un proces de răcire treptată şi pe alocuri sunt de aşteptat precipitaţii, prin jumătatea de nord-vest a ţării şi la munte. Cu din ce în ce mai puţină ceaţă în zori la câmpie şi în depreisuni.

Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru luna lui Gerar în întreaga zonă montană. Soarele străluceşte neumbrit de nori mare parte din zi şi vântul nu dă semne de agitaţie. Iar ceaţa este prezentă doar pe alcocuri, în zori, pe văi şi în depreisuni, aşa că până la amiază temperaturile ating valori deosebit de generoase, de 10 grade la Păltiniş, 9 la Predeal şi tot atâtea la cota 1500, la Sinaia. Nici pe crestele cele mai înalte nu e frig, la Vârful Toaca, pe Ceahlău, se ating 4 grade Celsius peste zi.