PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea începe să se răcească

Vremea frumoasă din ultimele zile începe să ne părăsească, iar toamna rece începe să-şi intre în drepturi uşor-uşor. 

12 oct. 2013, 15:10
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea începe să se răcească

Pentru duminică meteorologii prognozează din nou  o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în regiunile din interiorul arcului carpatic, în timp ce în estul şi în sudul ţării temperaturile maxime se apropie de cele normale în această perioadă. Vorbim despere valori cuprinse între 14 grade în Delta Dunării şi 25 grade în Banat. În sudul şi în estul ţării vremea este destul de mohorâtă mai ales în prima parte a zilei, local va fi ceaţă însoţită de nori joşi şi izolat ploi slabe sau burniţă. Astfel de fenomene vor fi prezente pe arii restrânse şi în centru, iar în vest şi în nord-vest cerul va fi temporar noros şi vor fi ceva ploi, mai ales spre seară. Vântul nu pune probleme, va sufla cel mult moderat.

În Bucureşti, duminică, norii joşi acoperă temporar cerul şi mai ales în primele ore ale zilei va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Vântul suflă slab, iar până după-amiază în termometre se adună în jur de 18 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de CRĂCIUN şi REVELION

Săptămâna viitoare debutează cu un regim termic apropiat de cel normal în această perioadă a anului, meteorologii prognozează maxime de la 15, 16 grade pe litoral şi în Delta Dunării până la 22, 23 grade, valori aşteptate local în vest, în nord-vest, dar şi în centrul ţării. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ceva ploi slabe în vest, în nord-vest şi la munte, iar spre seară pe arii restrânse şi celelalte regiuni. În zonele joase din estul şi sudul ţării, mai ales dimineata, va fi ceaţă pe arii restrânse, posibil asociată cu burniţa.

Bucurestenii vor avea parte de o vreme normala din punct de vedere termic luni şi vorbim despre maxime în jur de 20 grade. Norii mai acoperă temporar cerul. Dimineaţa sunt condiţii de ceaţă, iar vântul suflă slab, o vreme cât se poate de normală pentru jumătatea calendaristică a toamnei.

Temperaturile rămân apropiate de cele normale pentru jumătatea lunii octombrie şi marţi, când meteorologii anunţă maxime cuprinse în general între 15, 16 grade în Delta Dunării şi în nordul Moldovei şi 23 grade în Lunca Dunării. Cerul rămâne încărcat de nori câteva ore bune şi plouă în jumătatea de vest a ţării şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, dar în noaptea de marţi spre miercuri ploile cuprind majoritatea regiunilor. Vântul va sufla mai tare pe crestele montane.

Marţi, şi în Capitală cerul se înnorează şi temporar plouă. Vântul suflă slab iar după-amiază termometrele bor arata maxime în jur de 19 grade.

La jumătatea săptămânii viitoare plouă îndeosebi în jumătatea de vest a ţării, dar în noaptea de miercuri spre joi precipitaţiile cuprind majoritatea regiunilor. Izolat cantităţile de apă sunt mai însemnate doar la munte, la altitudini mai mari, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi de ninsoare şi tot aici vântul suflă mai tare. Maximele scad uşor în vest, în nord şi în centru şi se vor încadra în general între 14 şi 23 grade. De joi până la finalul săptămânii temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii octombrie. Ploile vor mai fi prezente, mai ales joi şi vineri, în regiunile estice şi centrale, apoi şanşele de precipitaţii scad semnificativ.