PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea rămâne caldă, dar apar precipitaţiile

PROGNOZA METEO. Vremea rămâne în continuare caldă, însă norii se adună şi apar precipitaţiile însoţite de tunete, fulgere şi rafale de vânt.

25 mai 2014, 13:01
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea rămâne caldă, dar apar precipitaţiile

PROGNOZA METEO. Luni, vremea rămâne mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, dar va fi în general instabilă. Deşi ziua începe cu soare mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii se înmulţesc norii ce vor lăsa averse cu tunete, fulgere şi rafale scurte de vânt pe arii relativ extinse în majoritatea zonelor, exceptând regiunile sudice, unde astfel de fenomene îşi vor face apariţia local. Pe suprafeţe mici vor fi căderi de grindină şi izolat sunt aşteptate cantităţi de apă mai importante, de peste 20…25 l/mp. Amiaza vine cu temperaturi de la 23 de grade în estul Transilvaniei până la 31 de grade în Moldova şi Bărăgan.

Săptămâna debutează cu o vreme caldă şi în Capitală, unde maxima termică se va situa în jurul valorii de 29 de grade. Soarele domină cerul şi numai spre seară se ascunde după câţiva nori, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul nu va pune probleme.

PROGNOZA METEO. Pentru marţi, meteorologii anunţă că instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea de vest a ţării şi în toată zona montană, unde din când în când nori ameninţători vor acoperi cerul şi vor lăsa pe arii extinse averse, însoţite de frecvente descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate şi izolat va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar furtunile de vară îşi vor face apariţia local, în special spre seară. Temperaturile maxime, în scădere uşoara faţă de ziua precedentă în regiunile vestice, se vor încadra între 22 de grade în Dealurile De Vest şi 32 de grade în Moldova.

Şi marţi, vremea se va menţine caldă în Bucureşti, deşi spre seară se înmulţesc norii ce vor scutura ploi, însoţite de fenomene electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va fi în general instabilă şi se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în sud-est, în timp ce în restul zonelor valorile diurne se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. În regiunile din nordul, centrul şi estul ţarii, îndeosebi după-amiaza şi seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi fenomene electrice. Izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În rest, va predomina vreme însorită, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia pe arii restrânse. Vântul va fi destul de agitat, cu precădere în sud şi în vest. Temperaturile maxime vor pleca de la 20 de grade în nord-vest şi vor mai atinge 30 de grade în est şi sud-est.

Şi în Capitală, miercuri, va fi cald, meteorologii anunţând o temperatură maximă de 29…30 de grade. Soarele va ţine agenda zilei, iar condiţiile pentru averse şi descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va avea intensificări temporare.

Până la sfârşitul săptămânii, vremea va fi instabilă. Astfel, vor cădea averse, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt pe spaţii extinse în majoritatea regiunilor, mai ales joi, vineri şi sâmbătă. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi este posibil să cadă grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI