PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se încălzeşte uşor: Temperaturile ajung şi până la 10 grade

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o uşoară încălzire pentru acest weekend, temperaturile maxime ajungând, în unele regiuni, până la 10-12 grade.

19 dec. 2013, 13:38
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se încălzeşte uşor: Temperaturile ajung şi până la 10 grade

Vineri va fi o zi uşor mai caldă în zonele montane şi deluroase, unde soarele se anunţă în continuare generos. Dar în zonele joase de relief vremea va fi destul de rece, în condiţii de persistenţă a norilor joşi şi, local, a ceţii, ce pot determina trecător burniţe, fulguieli sau depundere de chiciură. Însă, vântul doar pe crestele înalte de munte dă semne de agitaţie, în rest rămâne potolit. Prin urmare, cele mai ridicate temperaturi ale zilei nu depăşesc -4…-2 grade în zonele cu ceaţă persistentă, însă ajung la 11…12 grade în Subcarpaţii Getici şi ai Curburii.

În Bucureşti, vineri vorbim despre temperatura potrivită pentru data din calendar, aproximativ 4 grade va fi maxima zilei, deşi nu lipsesc norii joşi şi ceaţa, care împiedică apariţia soarelui mai ales în orele dimineţii.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de Crăciun şi unde va ninge

Sâmbătă tot caldă rămâne vremea în dealurile subcarpatice, mai însorite, în timp ce în restul ţării vor fi temepraturi normale pentru a doua jumătate a lunii decembrie, căci înnorările şi ceaţa sunt prezente încă din zori şi persista local, îndeosebi în vestul şi centrul ţării. Izolat, vor fi şi burniţe sau fulguieli şi, posibil, pe suprafeţe mici, polei. Vântul tot pe crestele înalte de munte suflă mai alert, iar la amiază vor fi -2….0 grade în depresiuni şi 10…11 în dealurile Olteniei şi Munteniei.

În Capitală, sâmbătă vor fi temperaturi normale pentru luna decembrie, 3….5 grade vor indica termometrele la amiază, în condiţiile în care, în special în primele ore din zi, vor predomina norii şi ceaţa, iar vântul va fi calm.

Duminica se menţin aceleaşi caracteristici ale vremii, caldă la deal şi la munte, unde soarele nu se prea ascunde după nori pe parcursul zilei, şi apropiată de normalul termic al perioadei în celelalte zone din ţară, unde norii şi ceata, asociată cu burniţe sau fulguieli trecătoare, ţin agenda zilei. Vântul nu se înteţeşte în nicio regiune, iar la amiază termometrele vor indica minus 2…0 grade în depresiuni şi 10…11 grade în dealurile sudice.

Duminică, în Bucureşti, cerul rămâne înnorat aproape întreaga zi, iar dimineaţa răspunde la apel şi ceaţa, iar vântul abia adie. Prin urmare, maxima zilei se va situa în jurul valoirii de numai 2 grade Celsius.

Începutul de săptămâna nu aduce vreo schimbare în aspectul vremii, acelaşi plafon de nori joşi la câmpie şi în depresiuni, unde ceaţa va fi prezentă, mai ales în primele ore ale zilei de luni, şi îndeosebi în sudul, centrul şi estul ţării, asociată izolat cu depunere de chiciură. Iar în nord-vestul ţării sunt condiţii pentru câteva precipitaţii slabe, mixte. Vântul nu dă semne de agitaţie şi temepraturile zilei se vor încadra în general între 0 şi 10 grade. În ceea ce priveşte tendinţa vremii în următoarele zile, contăm pe temperaturi mai mari tot în regiunile deluroase şi montane, în timp ce în rest va fi atât de frig pe cât ar trebui în ultima decadă din decembrie. Precipitatiile, slabe, câteva ploi şi burniţe vor fi şi ele posibile, mai ales prin prin sudul şi estul ţării.