PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se mai încălzeşte, iar ploile vor cădea doar izolat

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează o încălzire uşoară a vremii. În ceea ce priveşte precipitaţiile, aceste vor cădea doar izolat. Cu toate acestea, spre sfârşitul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică o să crească din nou, însă în weekend se aşteaptă vreme frumoasă.

21 iun. 2014, 15:46
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se mai încălzeşte, iar ploile vor cădea doar izolat

PROGNOZA METEO. Ziua de duminică în sfârşit ne dă timp să zvântăm umbrelele. Se încălzeşte în toată ţara, cerul adună nori puţini şi lasă ploi de vară, cu fulgere şi tunete, doar pe ici pe colo prin Moldova şi zona Carpaţilor Orientali. Vântul suflă ascuţit pe creste, dar şi în vest şi centru. Temperaturile cresc totuşi, astfel că vom număra de la 20 de grade în depresiuni până la 28 în sud-vest.

Bucureştenii au parte de o zi de duminică destul de calmă, fără ploi, cu vânt în general slab şi o maximă de 26…27 de grade.

PROGNOZA METEO. Săptămâna începe cu vreme în general frumoasă şi din ce în ce mai caldă. Soarele va fi umbrit de nori din când în când în sud-vestul şi nord-estul ţării, precum şi la munte, unde numai izolat va ploua slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 32 de grade în Oltenia.

Vremea se va menţine frumoasă şi va continua să se încălzească şi în Capitală. Soarele domină cerul, iar vântul adie uşor. Amiaza vine cu temperaturi de vară, adică 29…30 de grade.

PROGNOZA METEO. Marţi, vremea schimbă foaia în vestul, centrul şi nordul ţării, unde instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va răci. Norii de furtună vor acoperi cerul şi vor lăsa averse, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt. În celelalte zone, vremea va fi însorită şi călduroasă, iar fenomenele specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia spre seară şi mai ales în cursul nopţii. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi este posibil să cadă grindină. Termometrele vor strânge valori de la 19 grade în nordul Moldovei şi în Maramureş până la 32…33 de grade în Lunca Dunării.

Vremea va fi caldă şi în Bucureşti. Soarele va străluci nestingherit, cel puţin până în orele serii când se înmulţesc norii şi vor lăsa averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade.

Joi şi vineri, vremea rămâne în general instabilă. În majoritatea regiunilor vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În weekend, vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor şi ajungem să vorbim despre o vreme în general frumoasă. Temperaturile maxime, apropiate de normele climatologice ale datei, vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA VERII: Vine CANICULA! Secetă mare în sudul României