PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea se răceşte brusc, temperaturi de îngheţ şi în Capitală, la început de aprilie

Temperaturile scad brusc marţi, cu aproximativ 14-15 grade Celsius faţă de prima zi a săptămânii, iar vremea rece se va menţine până vineri, când temperaturile vor reveni în limite normale.

30 mart. 2020, 19:44
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea se răceşte brusc, temperaturi de îngheţ şi în Capitală, la început de aprilie

Marţi, valorile termice vor scădea accentuat în cea mai mare parte a ţării, astfel că vremea va deveni deosebit de
rece pentru ultima zi a lunii martie în toate zonele; temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele
minime între -11…-9 grade în depresiunile din nord-vest şi centru şi 2 grade pe litoral. Cerul va avea înnorări în mare
parte din interval în regiunile sudice, iar în rest se va degaja treptat. În Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul
Transilvaniei şi al Banatului, nord-vestul Munteniei şi în vestul şi nordul Olteniei vor fi ninsori în general
moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent. Precipitaţii slabe, mixte se vor semnala
pe alocuri şi în regiunile sud-estice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la altitudini mari, unde trecător va viscoli
ninsoarea, dar local, mai ales în prima parte a zilei, şi în sud-est și izolat în rest, amplificând senzaţia de rece. Spre
dimineaţă se va produce brumă pe arii extinse în vest, centru şi nord şi izolat în rest.

Şi la Bucureşti, marţi, valorile termice vor scădea accentuat, astfel că vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an; temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi trecător vor fi posibile precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special în prima parte a zilei, amplificând senzaţia de rece.

Miercuri, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă din an în toate zonele, dar cu precădere în cele sudice, unde și vântul va avea local şi temporar intensificări, amplificând senzaţia de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 grade în depresiuni şi 2 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sudul și sud-vestul teritoriului unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe – sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în rest. Vântul va avea intensificări în jumătatea sudică a țării, cu viteze ce se vor situa în general între 45 și 55 km/h și va sufla slab și moderat în rest. Spre dimineaţă se va produce brumă în nord și în centru și local în rest.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie, mai ales noaptea şi dimineaţa. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -2…0 grade, mai scăzută în zona preorăşenească şi se va produce brumă. Cerul va fi temporar noros, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, iar vântul va fi în general moderat ziua, cu viteze de până la 35…40 km/h, apoi va sufla slab.

Joi, valorile termice diurne vor fi în creștere față de intervalul anterior în cea mai mare parte a țării, însă noaptea va rămâne foarte rece, cu temperaturi preponderent negative. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -7 și 2 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -12 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile sudice, dar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare în Dobrogea, cu precădere pe litoral. În orele dimineţii, dar mai ales noaptea, izolat se va forma ceață și local se va produce brumă.

Joi, la Bucureşti, valorile termice diurne vor fi în creștere față de intervalul anterior, dar vremea se va menține rece, mai ales dimineața și noaptea. Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de -3…0 grade și vor fi condiții de brumă. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice ce se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice unde probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată. Acestea vor fi mixte la munte și predominant ploi în rest. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade, iar cele minime între -2 și 5 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -6 grade. Dimineața și noaptea pe arii restrânse se va semnala ceață și izolat brumă.

Şi la Bucureşti, vineri, vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice ce se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 0…3 grade. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.