PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte şi îşi fac apariţia ploile

PROGNOZA METEO. Vremea urmează un ciclu accentuat de răcire, vântul urmând să dea bătăi de cap locuitorilor din Moldova şi Bărăgan. În plus, în unele zone ale ţării sunt aşteptate ploi, iar la munte sunt aşteptate precipitaţii mixte.

25 mart. 2014, 14:33
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte şi îşi fac apariţia ploile

PROGNOZA METEO. Miercuri temperaturile prognozate de meteorologi se apropie de cele normale pentru ultima decadă a lunii martie, ceea ce înseamnă maxime ce pleacă de la 10 grade în nordul Moldovei. Cerul se înnorează temporar şi va ploua pe arii restrânse de această dată în nord, centru şi în nord-est şi doar izolat în celelalte zone. Pe crestele înalte de munte, mai ales în Carpaţii Orientali, vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul suflă mai turbulent în Moldova, în Bărăgan şi în Dobrogea.

Citeşte şi Vremea se schimbă radical: Vin ploi, lapoviţă şi ninsori

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de miercuri vine cu cer temporar noros, dar fără ploaie şi cu vânt care îşi face simţită prezenţa fără să fie supărător. Până după-amiază mercurul din termometre ajunge la maxim în jur de 16 grade, o idee mai mult decât media climatologice specifică datei din calendar.

PROGNOZA METEO. Joi, în cea mai mare parte a zilei, vremea nu ne rezervă surprize, cerul e temporar noros şi doar izolat plouă slab. Spre seară însă şi mai ales în noaptea de joi spre vineri nori tot mai groşi câştigă teren peste majoritatea regiunilor şi aduc ploi, mai ales în sud şi în sud-vest. Vântul suflă tot mai tare la munte, dar şi în Banat, în Oltenia şi în Muntenia, dar local vor fi intensificări şi în Transilvania şi în Dobrogea. Maximele termice se vor situa în general între 12 grade în nordul Moldovei şi în nordul litoralului, 18 grade în Crişana şi în Banat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, nori mulţi acoperă cerul complet abia noaptea când aduc şi ploaia. Vântul nu ne supără prea tare, iar termometrele arată maxime de 16, 17 grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea e închisă, cu cerul încărcat de nori şi ploi pe arii extinse. Practic doar în nord-vest ploile sunt mai puţine. Izolat, ploile sunt mai însemnate cantitativ, iar pe crestele montane precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla încă destul de nervos în sud şi în est, dar şi la munte. Meteorologii prognozează maxime ce pleacă de la 10 grade în nordul litoralului, poate şi în estul Transilvaniei şi ajung la 19 grade în Maramureş.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri e o zi mohorâtă, cu cer întunecat de nori şi ploaie. E ceva mai rece decât în ziua precedentă, meteorologii anunţă maxime în jur de 13 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea se ameliorează, mai plouă doar temporar în sud şi în sud-vest şi izolat în restul ţării. La munte mai putem vorbi despre lapoviţă şi ninsoare, în masivele din jumătatea sudică a ţării, la înălţimi mari, iar vântul e mai alert în regiunile estice. Maximele sunt între 9 şi 18 grade, dar duminică dimineaţă, odată cu retragerea norilor şi avansul peste ţara noastră a unei mase de aer mai rece trebuie să ne aşteptăm la minime destul de mici, sub pragul îngheţului chiar îndeosebi în Moldova şi în Transilvania. La începutul săptămânii viitoare temperaturile încep să crească şi vremea va deveni caldă în vest şi în sud, iar şanse ceva mai mari de ploaie vor fi în nord, în est şi în centru.