PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se răceşte şi norii pun stăpânire pe cer

PROGNOZA METEO. Temperaturile vor scădea destul de mult, iar vremea va deveni una mohorâtă. Weekendul nu va aduce ploi, însă meteorologii anunţă că norii vor pune stăpânire pe cer.

15 nov. 2013, 14:54
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se răceşte şi norii pun stăpânire pe cer

Prima zi a weekendului va aduce temperaturi apropiate de normalul datei din calendar; temperaturile maxime vor fi între 7 grade în Bucovina şi în Delta Dunării şi 14 grade în zonele deluroase din vestul şi centrul ţării. Soarele ţine agenda zilei, cel puţin până spre orele serii, când norii se mai înmulţesc în jumătatea de nord-est, dar nici vorba de ploaie. Excepţie vor face şi zonele joase de relief, unde cel puţin în orele dimineţii va fi ceaţă, local în vest şi centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul nu mai are excese.

Sâmbătă, deşi va fi o dimineaţă răcoroasă în Capitală, pe fondul soarelui generos şi a vântului liniştit, mercurul în termometre se avântă la amiază spre aproximativ 10 grade, valoare normală pentru data din calendar. Presiunea scade uşor de la 764 mmHg.

Ziua de duminică va fi caracterizată de o vreme normală termic pentru această perioadă din an. Din când în când soarele se ascunde printre nori în regiunile sudice, sud-vestice şi centrale, dar şansele de ploaie se menţin destul de scăzute. În zonele joase, cu precădere cele din vest şi din centru ziua începe cu ceaţă. Vântul nu va avea prea multe răbufniri nervoase, iar amiaza vine cu temperaturi de la 7 grade în estul Transilvaniei până la 14 grade în regiunile sudice.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei luni

În Bucureşti, duminică, cerul va fi parţial acoperit de nori, dimineaţa când vor fi şi condiţii de ceaţă, dar spre amiază soarele pune stăpânire pe cer. Vântul nu se simte, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Luni se mai răcoreşte puţin în nord-est, în timp ce în restul zonelor rămâne puţin mai cald pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ploaie slabă sau burniţă în regiunile din sudul şi din estul ţării. Dimineaţa vine cu ceaţă pe arii restrânse în zonele joase de relief. În aceste condiţii temperaturile maxime vor pleca de la 5…6 grade în Moldova şi se vor opri la 15 grade în zona deluroasă a Banatului.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Luni, bucurestenii vor avea parte în prima zi a săptămânii de o vreme însorită, cu nori sporadici, după ce se va risipi ceaţa matinală. Vântul adie uşor, maxima zilei va fi de 10…11 grade, adică o vreme tipică de sfârşit de toamnă.

Mijlocul săptămânii viitoare va aduce temperaturi uşor mai ridicate decât normalul perioadei, îndeosebi în nord-vestul ţării. Marţi vor fi câteva ploi slabe sau burniţa în regiunile extracarpatice, dar începând de miercuri aria ploilor va fi în extindere şi va cuprinde treptat toate zonele. Trecător pe crestele montane înalte precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade.