PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte uşor şi vântul bate cu putere

PROGNOZA METEO. Vremea se va răci în weekend, iar vântul va bate cu putere în toata ţară, potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. Totuşi, scăderea temperaturilor va dura doar două zile, iar vremea de săptămâna viitoare va fi tot frumoasă şi caldă.

14 mart. 2014, 14:43
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte uşor şi vântul bate cu putere

PROGNOZA METEO. În cursul zilei de sâmbătă vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, în special în estul şi sudul ţării, iar temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în depresiuni şi pe litoral şi 20…21 de grade în regiunile extracarpatice. Până spre orele prânzului cerul va fi mai mult senin, dar apoi norii înmulţi treptat, începând dinspre nord-vest. Spre seară şi noaptea, în nordul, vestul şi centrul ţării pe arii tot mai extinse vor cădea precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, iar in zona montană vor fi mai ales ninsori. În restul zonelor izolat va ploua slab, spre sfârşitul intervalului. Vântul va avea scurte intensificari prin sud şi sud-est, în timp ce în restul zonelor va sufla cu putere, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h, iar la munte rafalele vor fi de peste 80 km/h, temporar viscolind ninsoarea, cu precădere la altitudini de peste 1500 m.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare frumoasă şi deosebit de caldă pentru această dată. Soarele va domina cerul şi abia noaptea se înnorează. Vântul va avea scurte răbufniri nervoase, iar amiază vine cu 19…20 de grade în termometre.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea se răceşte în toată ţara, cu până la 10 grade în unele zone, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 5…7 grade în nordul ţării şi în depresiuni şi 15 grade în sud-est. În regiunile este înnorat şi plouă, în timp ce în restul teritoriului se mai vede din când în când şi soarele şi va ploua local în est şi izolat în sud. În zona montană vor predomina ninsorile, iar precipitaţiile mixte îşi vor face apariţia trecător şi prin nordul şi centrul tarii. Vântul va continua să sufle cu putere în cea mai mare parte a ţării, rafalele urmând să depăşească 50…60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, local şi temporar viscolind ninsoarea.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul Capitalei, duminică, va fi partial acoperit de nori şi trecător vor fi condiţii să plouă slab. Vântul îşi va face simţită prezenţa şi în zona Bucureştiului, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h şi în plus temperaturile scad simţitor faţă de ziua precedentă. Vor fi cel mult 13…14 grade la amiază.

PROGNOZA METEO. De luni începe să se încălzească uşor în majoritatea regiunilor, astfel că maximele se vor încadra între 8 şi 18 grade, cu cele mai scăzute valori în Bucovina şi cele mai ridicate în partea de sud a teritoriului. Prin nordul, nord-estul şi centrul ţării mai rămân câţiva nori ce vor scutura îndeosebi în prima parte a zile ploi slabe, iar în zona montană trecător cad precipitaţii slabe mixte. În restul zonelor soarele domină cerul şi plouă puţin. Vântul nu se domoleşte, cel puţin la munte unde vor mai fi rafale de peste 80 km/h, în timp ce în restul ţării va avea viteze mai reduse.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de luni începe cu cer mai înnorat, dar soarele preia repede controlul asupra cerului. Vântul se domoleşte treptat, iar temperatura ajunge la amiază până la 17…18 grade.

PROGNOZA METEO. Zilele de la mijlocul săptămânii viitoare vor aduce vreme în general frumoasă şi din ce în ce mai caldă. Meteorologii anunţă temperaturi extrem de generoase pentru data din calendar, respectiv maxime între 12 şi 22 de grade, posibil chiar uşor mai ridicate în zonele de câmpie din sudul ţării. Mai plouă puţin, în special în regiunile nordice şi centrale, iar marţi vântul îşi mai face simţită prezenţa pe la munte, dar trecător şi pe arii restrânse şi prin regiunile sud-vestice şi nord-estice.