PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea se schimbă, vom avea parte de un weekend ploios

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în crestere în toată ţara în următoarele zile, după cum anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

16 iun. 2017, 10:50
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea se schimbă, vom avea parte de un weekend ploios

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă, iar în majoritatea regiunilor se va răci semnificativ. Temporar înnorările vor fi accentuate si pe arii extinse vor fi averse si descărcări electrice. Cantitătile de apă vor depăsi local 20…25 l/mp si izolat 50…70 l/mp si vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, mai ales asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 si 23 de grade, mai ridicate în sudul Olteniei si al Munteniei, spre 25…26 de grade. (17 grade se vor inregistra in estul Transilvaniei).

La Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse, posibil moderate cantitativ, precum si descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade.

Duminică, vremea va fi în general instabilă în Moldova, Dobrogea si Muntenia, precum si în zonele de deal si de munte, unde se vor semnala averse si descărcări electrice. Izolat cantitătile de apă vor depăsi 30…40 l/mp si vor fi conditii de grindină. În restul teritoriului, dar mai ales în Transilvania si Oltenia, cerul va fi temporar noros si pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată, în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări izolate, mai ales la munte. Valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această perioadă îndeosebi în regiunile extracarpatice, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în depresiuni si 25 de grade în nord-vest.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi răcoroasă si în general instabilă. Cerul va avea înnorări accentuate şi temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

Luni, în ţară, vremea va fi în general frumoasă si se va încălzi semnificativ fată de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări si pe arii restrânse averse, mai ales în prima parte a zilei, în regiunile sudice si sud-estice, iar după-amiaza în Carpatii Meridionali. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în zona montană înaltă si în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade in estul Transilvaniei si pe litoral si 29 de grade in Campia de Vest.

Şi la Bucureşti, luni, vremea se va încălzi. Unele înnorări si ploi de scurtă durată vor mai fi la începutul intervalului, apoi cerul va deveni variabil. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.