PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea se strică din acest weekend, ploi în toată ţara

Avem parte de un început de weekend frumos, cu mult soare, dar de duminică vremea începe să se schimbe, începând cu partea de vest a ţării, pentru ca luni averse să fie semnalate în toată ţara.

03 mai 2019, 17:36
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea se strică din acest weekend, ploi în toată ţara

Sâmbătă, vremea va fi caldă în sud și în sud-est și în general normală sub aspect termic în restul teritoriului. Pe parcursul zilei, cu o probabilitate mai mare după orele amiezii, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în nordul și nord-estul țării și în zonele de deal și munte și pe arii restrânse în rest. Noaptea, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala local în jumătatea vestică și pe spații mai mici în celelalte regiuni. Izolat vor fi condiții de grindină și cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru înnorări și averse slabe va fi mai mare pe parcursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Duminică, în ţară, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în jumătatea vestică a teritoriului. Izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în regiunile estice, nord-estice și sud-estice, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime, ușor mai coborâte față de ziua precedentă, se vor încadra în general între 17 și 24 de grade, cu cele mai mari valori tot in sudul extrem al Munteniei iar cele minime între 8 și 13 grade.

La Bucureşti, duminică, cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea de apariție a averselor, însoțite de descărcări electrice, va fi mai ridicată spre seară. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade.

Luni, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate în cea mai mare parte a țării și se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi mai însemnate, iar pe crestele montane treptat precipitațiile vor fi mixte. Local și temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade in Dealurile de Vest și 25 de grade in sudul; si in sud-estul Munteniei, iar cele minime între 3 și 13 grade.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi averse și descărcări electrice în cursul după-amiezii și al serii. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în timpul averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade.