PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea va fi frumoasă în toată ţara

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi în general frumoasã şi va deveni călduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar vineri şi sâmbătă, disconfortul termic va fi în creştere. 

29 iun. 2016, 12:48
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea va fi frumoasă în toată ţara

JOI

TARA:

Vremea va fi în general frumoasã şi va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara la munte, dar şi în Oltenia şi Muntenia, în special în zona deluroasã, unde, pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare ziua în regiunile estice, dar trecãtor şi în rest, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade in estul Transilvaniei şi dealurile Munteniei si 33 de grade in Campia de Vest si in sudul Olteniei.

BUCUREŞTI:

Vremea va deveni cãlduroasã, astfel cã temperatura maximã va fi de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

VINERI

TARA:

Vremea va fi cãlduroasã în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza când, izolat vor fi averse şi descãrcãri electrice în zonele montane şi deluroase. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 34 de grade (28 de grade in estul Transilvaniei si 35 grade in sud si sud-est).

BUCUREŞTI:

Vremea va fi cãlduroasã, iar disconfortul termic va creşte. Temperatura maximã va fi de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab.

SÂMBĂTĂ

TARA:

Vremea se va menţine cãlduroasã, iar disconfortul termic se va accentua. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 34…35 de grade în Lunca Dunãrii şi în Câmpia de Vest, unde şi indicele temperaturã-umezealã ITU va atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în sud-vestul ţãrii şi la munte şi, pe arii restrânse, în restul teritoriului. Punctiform cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã.

BUCUREŞTI:

Vremea se va menţine cãlduroasã, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

TENDINŢA

DUMINICĂ – Vremea va deveni instabilã şi, în cea mai mare parte a ţãrii, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Pe arii restrânse, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi va cãdea grindinã. Temperaturile maxime, în scãdere în regiunile intracarpatice, se vor încadra între 24 de grade în Dealurile de Vest şi 33 de grade în sud şi sud-est.

LUNI şi MARŢI – Vremea se va menţine instabilã în prima zi, apoi probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusã. Valorile termice vor fi apropiate de cele obişnuite în aceastã perioadã.