PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu temperaturi primăvăratice şi ceaţă

PROGNOZA METEO. Vremea neobişnuit de caldă va îmblânzi în continuare iarna, mercurul din termometre arătând în acest weekend temperaturi potrivice pentru primăvară decât pentru mijlocul lunii ianuarie.

16 ian. 2014, 14:34
PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu temperaturi primăvăratice şi ceaţă

Vineri va fi în continuare cu mult mai cald decat ar trebui la jumătatea lunii ianuarie, cu temperaturi la amiază de la 2 grade în Oltenia, estul Transilvaniei şi nordul Moldovei până la 13 grade în Banat. Iar ca aspect, contăm pe cer acoperit de nori în mare parte din ţară şi doar în sud şi sud-est mai apare şi soarele printre nori. Dar ploile apar cel mai probabil după căderea nopţii, prin regiunile noastre nordice, în timp ce la munte, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali vor fi şi lapoviţe sau ninsori slabe, iar vântul va sufla mai alert. În rest, doar ceaţa asociată trecător cu burniţă va fi prezentă local, cu precădere în orele dimineţii şi din nou noaptea.

În Bucuresti, vineri vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal, la amiază termometrele indică aproximativ 7 grade Celsius. Dar nu contăm pe o zi frumoasă, norii sunt destul de insistenţi şi doar câteva raze de soare se strecoară când şi când, iar în orele dimineţii şi ceaţă poate să îşi facă simţită prezenţa. Fără precipitaţii însă şi fără adiere de vânt.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Sâmbătă tot despre vreme caldă vorbim, dar mohorâtă în jumătatea de nord a ţării, unde rămâne cer noros şi continuă să plouă în Maramureş şi izolat în Crişana, Transilvania şi Moldova. Doar în nordul Carpaţilor Orientali precipitaţiile, slabe cantitativ, vor fi mixte. În celelalte regiuni doar temporar soarele se ascunde după nori, iar ceaţa dimineţii este prezentă pe alocuri. Iar vântul tot pe crestele înalte de munte încă dă semne de agitaţie, în rest rămâne domol. Prin urmare la amiază termometrele indică temperaturi foarte generoase, de la 5 grade în estul Transilvaniei până la 14 grade primăvăratice în Banat.

Sâmbătă, în Bucureşti tot caldă va fi vremea, 9…10 grade se adună în tremometre la amiază, cu nori mulţi şi soare scump la vedere, posibil şi cu puţină ceaţă în zori, dar fără vânt agitat.

Şi duminică va fi vreme mult prea caldă pentru mijlocul iernii, mai ales în regiunile vestice. De altfel, ziua se anunţă destul de plăcută, soarele este generos în mare parte din ţară, şi doar în nord şi est norii stau mai adunaţi şi lasă izolat câte o ploaie slabă. Abia noaptea cerul se acoperă de nori în toate regiunile şi precipitaţiile se extind, mai ales ploi, dar şi lapoviţe sau ninsori la munte şi în jumătatea nordică a Moldovei, unde vor fi şi condiţii de polei. Vântul însă doar în Banat şi în zona de munte suflă mai agitat, în rest nu creează probleme, iar maximele zilei vor fi de la 1 grad în nordul Moldovei până la 16 în Banat şi Crişana.

În Capitală duminică va fi încă o zi caldă, posibil cu puţină ceaţă în zori, apoi soare destul şi aproximativ 10 grade în termometre la amiază. Iar norii purtători de ploaie îşi fac apariţia şi aici abia după căderea nopţii.

Luni, temperaturile scad puţin faţă de ziua precedentă, dar vremea tot caldă rămâne pentru data din calendar, dovada maximele amiezii, de la minus 1 grad în Moldova până la 15 în Banat. Dar nu va fi o zi frumoasă ca aspect, dimpotrivă, cerul rămâne acoperit de nori şi plouă în jumătatea de nord a ţării şi local în rest, iar în nordul Moldovei şi la munte, mai ales în zona Carpaţilor Oruientali, vor fi şi lapoviţe sau ninsori ce pot să depună izolat polei. Vântul tot la munte şi în sudul Banatului continuă să sufle viguros, în rest va fi liniştit.

În următoarele zile tendinţa de uşoară scădere a temperaturilor se menţine, dar încă nu se revine la normalul tremic al perioadei, vremea tot caldă rămâne pentru ultima decadă a lunii lui Gerar. Iar ploile sunt şi ele prezente, temporar, în toate regiunile şi doar la munte şi în nord-est, trecător, vor fi şi lapoviţe sau ninsori.