PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu vreme mai caldă

De duminică vremea se mai încălzeşte şi chiar dacă ceaţa va fi prezentă dimineaţa soarele va domina cerul. Meteorologii ne anunţă că săptămâna viitoare va aduce o vreme autentică de toamnă, cu temperaturi normale.

04 oct. 2013, 13:44
PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu vreme mai caldă

După o noapte de iarnă, iată că sâmbătă gradele încep să se mai adune, aşa că vremea se mai încălzeşte puţin. Nu suficient însă ca să devină normală termic. Temperaturile anunţate, între 8 şi 16 grade, continuă să fie valori sub cele normale pentru data din calendar. Dar, măcar iese soarele şi se mai arată câţiva nori rătăciţi peste estul ţării, unde din păcate vântul se va simţi destul de neplăcut.

Frigul nu ocoleşte Capitala nici sâmbătă. Cele 12 grade însă vor fi pe un fond mai degrabă însorit şi fără vânt. Presiunea atmosferică este în uşoară scădere de la 766 mmHg.

Duminică temperaturile vor continua să crească uşor în toată ţara, dar se vor situa tot sub cele normale la început de octombrie. Însă vremea este frumoasă ca aspect, iar după ce se risipeşte ceaţa dimineţii prezentă la nivel local în zonele joase de relief, soarele predomină şi vântul se domoleşte şi el. Prin urmare, la amiază vor fi 11…12 grade în depresiuni şi pe litoral, însă în regiunile vestice ale ţării se vor atinge valori mult mai plăcute, de 17 şi chiar 18 grade.

Şi în Bucureşti, duminică, vremea se mai încălzeşte, însă temperaturile rămân şi aici mai scăzute decât ar fi normal, la amiază termometrele vor indica aproximativ 14 grade, în loc de 21. Iar ca aspect, dimineaţă sunt condiţii pentru puţina ceaţă, apoi ziua va fi însorită, cu doar câţiva nori de decor pe cer şi mult soare, fără strop de ploaie şi fără adiere de vânt.

Luni vorbim despre vreme frumoasă, încălzirea continuă în toată ţara şi doar în zori ceaţă este din nou prezenţă la nivel local. Vântul nu se intensifică, nu cad precipitatii şi maximele zilei se apropie tot mai mult de cele normale, vor fi temperaturi de la 13 grade pe litoral până la 19, chiar 20 de grade, în Dealurile de Vest.

Vreme frumoasă anunţă meteorologii şi în Capitală, la început de săptămâna, cu temperaturi de 16…17 grade la amiază, cer senin şi vânt slab, în sfârşit o zi plăcută de toamnă.

Şi marţi este vreme frumoasă, iar cele câteva grade în plus faţă de zilele precedente vor aduce regimul termic la normal. Vorbim despre maxime între 14 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vestul ţării. Cât despre nori şi ploi, doar în regiunile vestice şi sud-vestice pot să apară, după căderea nopţii, câţiva stropi de ploaie. Fenomenul meteorologic de interes rămâne însă ceaţa dimineţilor, prezenţa local în zona extracarpatică şi pe alocuri în rest. Iar în zilele următoare tendinţa este ca temperaturile să se menţină la valori plăcute în orele amiezelor, iar ploile să fie mai probabile abia în a doua parte a săptămânii.

În Transilvania ziua începe cu temperaturi negative şi, din nou, multă brumă, dar soarele se arată cu prisosinţă şi spre prânz se adună în termometre 9 grade la Miercurea Ciuc şi Braşov, 11 la Sibiu şi Cluj Napoca şi chiar 14 la Alba Iulia. Nu vor fi nori, nici ploi sau vânt.

Şi spre nord-vest vremea se anunţă însorită, dar cu bruma şi, posibil, ceva ceaţă în zori. La amiază însă, pe fondul cerului senin, mercurul se ridică în termometre spre 13 grade în Baia Mare, la fel şi în Oradea.

Către sud este cu 1…2 grade mai cald la amiază, vorbim despre maxime de 14 grade în Arad şi Deva şi 15 grade Celsuis la Timişoara şi la Reşiţa. Iar condiţiile meteo sunt şi aici prietenoase, sub rezerva ceţii prezentă la câmpie în primele ore.

Vreme frumoasă va fi vineri şi în Oltenia, temperaturile cresc şi în această regiune a ţării, până spre 14 grade la Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea sau Craiova şi chiar până la 16 grade în Drobeta Turnu Severin. Dimineaţă însă în nordul regiunii este posibilă apariţia brumei, şi pe ici pe colo poate să fie şi puţină ceaţă.

În vestul Munteniei se anunţă vineri o zi însorită, însă spre est, în Bărăgan, norii sunt insistenţi, vântul suflă şi el mai agitat şi strică aspectul vremii, chiar dacă nu cad ploi peste zi. Iar la prima oră a zilei în zona deluroasă vor fi temperaturi sub limita de îngheţ, deci bruma are multe şanse să apară din nou. Apoi însă temperaturile cresc şi se ating 13 grade în Piteşti şi Alexandria şi 11 în Buzău şi Brăila.

Dobrogea este vineri acoperită de nori, slabe şanse pentru vreo rază de soare, dar nici nu se anunţă ploi. Vântul, deşi mai slăbeşte în intensitate, este totuşi destul de agitat, iar la amiază vor fi 11 grade la Constanţa şi tot atâtea la Tulcea.

Şi în Moldova vântul încă este sprinten şi norii stau grămadă pe cer, cu greu străbate câte o rază de soare. Dar nu cade nici strop de ploaie şi temperaturile sunt şi aici în creştere, astfel că maximele ating 10 …11 grade în întreaga regiune, de la Galaţi până la Botoşani.