Prognoza meteo pentru 5 septembrie 2022. Cum va fi vremea în România. Anunțul Romicăi Jurca

Jurnalistul România TV Romica Jurca a anunțat prognoza meteo pentru luni, 5 septembrie, dar și pentru restul săptămânii. 

04 sept. 2022, 15:18
Prognoza meteo pentru 5 septembrie 2022. Cum va fi vremea în România. Anunțul Romicăi Jurca

Cum va fi vremea duminică seara? Dar luni?! Romica Jurca a vă prezintă prognoza meteo.

LA NOAPTE

În Țară

Cerul va fi temporar noros și izolat va ploua slab îndeosebi în zona montană, dar posibil și în extremitatea de sud-est. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în zona costieră a Dobrogei. Temperaturile minime vor fi în general apropiate de mediile climatologice și vor fi cuprinse între 6…8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 16…17 grade pe litoral. Pe arii restrânse, spre dimineață, cu precădere în centrul țării va fi ceaţă.

București

Valorile termice vor fi ușor mai mici față de normele perioadei, cu o minimă de 11…13 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat.

LUNI

În Țară

Valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară față de ziua anterioară, însă în majoritatea regiunilor se vor menține în general mai mici față de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse slabe, local la munte, pe arii restrânse în Transilvania și izolat în rest, cu precădere la deal. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, mai scăzute în zonele depresionare spre 5 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

București

Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

MARȚI

În Țară

În jumătatea de sud-vest a ţării, valorile termice se vor situa în jurul celor normale în prima decadă a lunii septembrie, însă în restul teritoriului vremea va fi încă răcoroasă, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi va ploua -în general slab- local la munte, iar seara și noaptea și în nord-vest şi în centru şi doar izolat în celelalte zone. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

București

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, însă vremea va fi răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

MIERCURI

În Țară

Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în special ziua la munte, în nord-vest şi în centru unde local vor fi averse însoţite de descărcări electrice; în restul teritoriului ploile vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade. Izolat vor mai fi condiţii de ceaţă.

București

Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, trecător cu unele înnorări, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade.

JOI

În Țară

Vremea va deveni caldă, mai ales în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și averse, ziua pe arii restrânse mai ales în zona de munte și în sud-est, iar noaptea local în vest și nord-vest, unde vor fi însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade.

București

Vremea va deveni caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

VINERI, SÂMBĂTĂ, DUMINICĂ

În Țară

Vremea se va menține caldă în special în sudul și sud-estul teritoriului. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în vest, centru și nord, iar în a doua parte a intervalului și în restul țării.

București

Vremea se va menține caldă, dar în a doua parte a intervalului va crește probabilitatea de ploaie.