PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Cum va fi vremea de 8 martie

Meteorologii au făcut publică prognoza meteo pentru perioada 24 februarie - 8 martie. Vremea va fi în general caldă şi doar spre finalul acestei săptămâni valorile termice vor scădea semnificativ la nivelul întregii ţări, în timp ce precipitaţiile vor fi moderate cantitativ pe toată durata următoarelor două săptămâni.
Alina Costache
24 feb. 2020, 14:45
PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Cum va fi vremea de 8 martie

Banat

În primele trei zile din interval, vremea se va încălzi treptat, devenind deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge 16 – 18 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât maximele vor fi de 6 – 8 grade, spre finalul primei săptămâni. După aceste alternanţe se va încălzi din nou şi media maximelor se va situa între 12 şi 14 grade. Regimul termic nocturn se va menţine ridicat, concretizat prin valori medii de 2 până la 4 grade, cu două scăderi semnificative, în 25 şi 28 februarie, când minimele vor deveni uşor negative, cu valori medii de -2 grade. Precipitaţiile se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului şi vor fi moderate cantitativ pe 26 şi 27 februarie.

Crişana

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor avea alternanţe semnificative, atât cele diurne, cât şi cele nocturne. Astfel, la început va fi cu mult mai cald decât în mod caracteristic datei, cu maxime de 12 – 16 grade, apoi se va răci semnificativ, la valori medii în jurul a 6 grade în data de 27 februarie, după care se va încălzi din nou şi mediile temperaturilor maxime vor fi de 10 – 12 grade, până la finalul intervalului. Temperaturile minime vor avea variaţii de la -2 la 6 grade în prima jumătate a intervalului, după care se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, însă acestea pot deveni moderate cantitativ pe 26 şi 27 februarie.

Transilvania

În primele trei zile de prognoză, valorile termice diurne vor creşte treptat, ce vor determina o vreme deosebit de caldă, cu maxime ce vor porni de la 6 – 8 grade şi vor ajunge la 14 – 16 grade, în data de 26 februarie. În zilele de 27 şi 28 februarie se va răci accentuat, astfel încât maximele termice vor coborî spre 3 – 6 grade, apoi se va înregistra un proces de încălzire ce va determina valori maxime mediate regional între 10 şi 12 grade. Regimul termic nocturn va avea variaţii pe aproape tot intervalul. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 0 şi 4 grade, dar şi mai scăzute, în mare parte negative, pe 25, 28 şi 29 februarie, între -6 şi -2 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în aproape toate zilele, posibil mai însemnate cantitativ pe 26 şi 27 februarie.

Maramureş

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă pe 25 şi 26 februarie, când se vor înregistra temperaturi maxime de 10 – 12 grade, dar se va răci semnificativ pe 27 şi 28 februarie, când maximele vor coborî spre 4 – 6 grade. Ulterior, se va încălzi treptat, dar vor mai fi uşoare alternanţe, astfel încât mediile maximelor termice se vor situa între 8 şi 12 grade. Regimul termic nocturn se va concretiza, în medie, prin valori cuprinse între 0 şi 4 grade, cu nopţi mai reci în 25 şi 28 februarie, când temperaturile minime vor deveni negative. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, cu cantităţi moderate între 26 februarie şi 1 martie.

Moldova

Valorile termice diurne vor creşte treptat, când media maximelor va porni de la 8 – 10 grade şi va ajunge la 18 grade, în data de 26 februarie. După aceste intervale, temperatura va marca o scădere treptată, ajungând la valori de 5 – 7 grade, pe 28 februarie, iar mai apoi se va menţine la medii de 10 – 14 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori peste mediile multianuale specifice perioadei în mare parte din interval, cu minime ale căror medii vor fi între 2 şi 4 grade, cu excepţia datelor de 25, 28 şi 29 februarie, când acestea vor deveni preponderent negative. Regimul pluviometric va fi în general deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar temporar fiind posibile precipitaţii, slabe cantitativ.

Dobrogea

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor avea alternanţe semnificative, cu medii ale valorilor maxime de 8 – 10 grade, în zilele de 25 şi 28 februarie, dar cu mult mai ridicate pe 26, 27 februarie şi 1 martie, când media regională se va situa în jurul a 16 grade. În restul intervalului de prognoză, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal în această perioadă, iar temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 14 grade. Temperaturile minime vor avea variaţii în prima jumătate a intervalului, când se vor situa între două şi opt grade, apoi se vor menţine, în medie, între 4 şi 6 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, cu o probabilitate mai mare de precipitaţii pe 27 februarie.

Muntenia

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vremea se va menţine în general mai caldă decât în mod normal în luna februarie. Totuşi, vor fi alternanţe de regim termic, astfel încât vor fi intervale în care abaterile pozitive faţă de specificul climatologic vor fi semnificative, dar şi intervale cu temperaturi mai ponderate. În zilele de 26 februarie şi 1 martie, dar şi în perioada 4 – 6 martie, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 14 şi 19 grade, în timp ce, în restul intervalului, sunt estimate valori diurne, în medie, de 8 – 12 grade. Temperaturile minime vor fi, în general, pozitive, cu valori medii între două şi şase grade, mai scăzute pe 25, 28 şi 29 februarie, când se vor înregistra şi temperaturi uşor negative. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai ridicată pe 27 şi 28 februarie, dar şi în intervalul 1 – 8 martie.

Oltenia

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în a doua jumătate a lunii februarie, cu valori maxime diurne ce se vor situa, în general, între 12 şi 18 grade. Totuşi, pe 27 şi 28 februarie se estimează o scădere a temperaturilor maxime, care se vor situa între 7 şi 11 grade. Temperaturile minime vor fi scăzute pe 25 şi 28 februarie, când se vor înregistra valori negative ce pot coborî spre -5 grade, dar în restul intervalului vor fi pozitive şi mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei, cu valori medii până la 6 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată, cu precădere în perioada 26 – 29 februarie şi, din nou, în a doua săptămână de prognoză.

La munte

Vremea se va încălzi treptat până pe 26 februarie, când temperatura medie diurnă va fi de 6 grade, apoi valorile termice vor fi în scădere, spre medii ale maximelor termice de -2 grade, în 27 şi 28 februarie. Ulterior, se va încălzi din nou, nu vor mai fi variaţii semnificative, iar media temperaturilor maxime va fi de 2 – 4 grade. Minimele vor avea alternanţe semnificative în prima săptămână, când se vor situa, în medie, între -10 şi zero grade, dar până la finalul intervalului de prognoză se vor menţine relativ constante, în jurul unor valori medii de -4 şi -2 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în aproape tot intervalul, iar probabilitatea ca acestea să devină moderate cantitativ va fi mai mare pe 26 şi 27 februarie.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru Bucureşti. Veşti proaste pentru locuitorii Capitalei în următoarele ore

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Victor Ponta, dezvăluirea momentului. Care este povestea pozei de Paște, cu Georgescu și Simion. „Călin s-a supărat!”
Capital.ro
Cea mai mare actriță pe care românii au pierdut-o. Nu poate fi uitată. A lăsat în urmă o carieră remarcabilă
Playtech.ro
Cât costă să construiești o casă mică de vacanță în 2025. Prețuri actualizate pentru 60 mp
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
China „evaluează” o propunere de negocieri din partea SUA: „Dacă partea americană nu îşi corectează taxele, înseamnă că este complet ipocrită”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Moneda națională dispare și va fi înlocuită cu EURO din 2026
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Vedeta din România care așteaptă primul ei copil, la un an de la divorț! Modul inedit în care le-a dat vestea fanilor
Cancan.ro
Andra Măruță: 'M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Se achită câte 91 de lei, cash sau card. Ai timp maxim 48 ore să plătești
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Surpriză în cursa pentru Cotroceni: Ce arată cel mai nou sondaj dinaintea alegerilor prezidențiale
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Locul din România pe care să nu îl ratezi. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață