PROGNOZA METEO pentru IARNA 2014-2015. Vezi dacă va fi GER şi când va NINGE

Publicat: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014 20:12 // Actualizat: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014 20:14 // Sursa: romaniatv.net

Veşti şocante de la climatologi: generaţiile care vin nu vor mai avea ocazia să vadă cu ochii lor zăpezile de altă dată. Cazematele, gerul şi săniuşul ar putea deveni doar poveşti. Climatologii trag un semnal de alarmă: iernile grele, aşa cum le ştiam, vor deveni rarităţi, pentru că încălzirea globală va conduce la ierni în care vom avea temperaturi medii în jur de 0 grade.

Foto: pivotcon.com

Iernile grele, aşa cum le cunosc românii, vor deveni o amintire. Încălzirea globală, spun climatologii, va face ca zilele din sezonul rece cu temperaturi mai mici sau egale cu 0 grade Celsius să fie adevărate rarităţi.

Vezi şi PROGNOZA METEO pe trei zile

Poate că nu pare o veste atât de îngrijorătoare, dar întregi ecosisteme din România vor pieri. În plus, există şi un revers al medaliei: verile vor deveni insuportabil de fierbinţi, cu valuri repetate şi prelungite de caniculă, secetă şi episoade de furtuni cumplite, ploi torenţiale urmate de inundaţii. Agricultura, desigur, va fi prima care va fi lovită. Dacă este să privim spre vara abia încheiată, putem spune că deja primele semne că vremea a derapat spre anormal le-am trăit deja: creşterea intensităţii precipitaţiilor, inundaţiile rapide şi de amploare, aproape imposibil de prognozat în timp util.

PROGNOZA METEO pentru iarna 2014-2015

La nivelul întregii Europe, vremea va fi mai caldă în medie în luna decembrie. Mai mult, tendinţa este de deficit al precipitaţiilor. Potrivit meteorologilor, şi luna ianuarie 2015 arată destul de bine dacă luam în calcul media temperaturilor, o medie ceva mai ridicată, inclusiv în zona României. De asemenea, şi precipitaţiile vor fi mai puţine în zona României.

Cu toate acestea, o lună mai apropiată din punct de vedere a mediilor, atât a precipitaţiilor, cât şi a temperaturilor, va fi luna februarie.

Citeşte şi Anunţ important de la ANM: Ce iarnă ne aşteaptă în acest an. PROGNOZA METEO

VEZI şi PROGNOZA METEO pe trei luni

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
meteo meteo iarna 2014-2015 prognoza meteo prognoză meteo iarnă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 sep 13:08
...vor deveni rarităţi, pentru că încălzirea globală va conduce la ierni în care vom avea temperaturi medii în jur de 0 grade, scrie ...
14 sep 12:04
...care vor avea şi caracter torenţial, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină. Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru IARNA 2014-2015 ...
13 sep 21:04
...cu ochii lor zăpezile de altă dată. Cazematele, gerul şi săniuşul ar putea deveni doar poveşti. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
13 sep 21:00
...să vadă cu ochii lor zăpezile de altă dată. Cazematele, gerul şi săniuşul ar putea deveni doar …read more ...
1
EUR
4.7791
RON
12 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H