Prognoza meteo pentru luna mai: Vreme haotică, cu oscilaţii mari între soare arzător şi furtuni violente

Meteorologii anunţă temperaturi medii mai coborâte decât cele normale în prima jumătate a lunii mai, mai ales în regiunile extracarpatice, şi temperaturi apropiate de cele specifice perioade în cea de a doua jumătate a lunii.

02 mai 2023, 16:37
Prognoza meteo pentru luna mai: Vreme haotică, cu oscilaţii mari între soare arzător şi furtuni violente

Prognoza meteo mai 2023. Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru luna mai, în primele două săptămâni, însă în următoarele două vremea se apropie de cea normală pentru această perioadă, potrivit prognozei pe următoarele 4 săptămâni transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Elena Mateescu a oferit mai multe detalii. ”O vreme a extremelor meteorologice, în continuare, în săptămâna care urmează. La acest sfârșit de săptămână discutăm de valori de temperaturi la nivelul maximelor apropiate de normele specifice datei din calendar, 14…19 grade, minime între 2..10 grade, posibil mai coborâte în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Vor fi ploi în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali, de Curbură, dar și în zonele submontane aferente. La altitudini mai mari de 1800 m, vorbim și de posibilitatea să consemnăm precipitații mixte. Și în săptămâna care va urma, vorbim de o vreme în general instabilă, cu valori de temperaturi cu maxime între 13 până la 20 grade, și posibilitatea să avem averse în cea mai mare parte a țării.

De altfel, și actualizarea estimărilor până pe 22 mai indică o probabilitate foarte mare ca regimul de precipitații să fie excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în partea de sud-est a țării”.

Prognoza pentru luna mai: se încălzeşte după jumătatea lunii

1 – 8 mai
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele întracarpatice.

Prognoza meteo 3 mai 2023. Cum e vremea în țară și în Capitală, ce anunță meteorologii
Prognoza meteo 8 – 15 mai
Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

15 – 22 mai
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Prognoza meteo pe regiuni. Oscilaţii mari de temperatură şi rocadă de zile însorite cu după amieze mohorâte
Prognoza meteo 22 – 29 mai
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice, nord- vestice, centrale şi la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.