PROGNOZA METEO pentru perioada 23 SEPTEMBRIE - 6 OCTOMBRIE. Temperaturi sub cele normale în această perioadă şi ploi

Publicat: Luni, 23 Septembrie 2019 13:49 // Actualizat: Luni, 23 Septembrie 2019 13:50 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte semnificativ în toată ţara în această săptămână, când sunt aşteptate valori diurne ușor sub cele normale în această perioadă din an. Ulterior, temperaturile vor mai creşte puţin. Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24-27 septembrie în toată ţara, dar şi la începutul sâptămâni viitoare în Maramureş, nordul Moldovei şi la munte.

PROGNOZA METEO PENTRU INTERVALUL 23 SEPTEMBRIE – 6 OCTOMBRIE 2019

MUNTENIA

Răcorirea vremii din zilele de 24 și 25 septembrie va determina valori diurne ușor sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 18...21 de grade, în medie, urmate de o încălzire a vremii pentru data de 26 septembrie. Ulterior, deși vor fi ușoare fluctuații de la o zi la alta, temperaturile se vor menține în general apropiate de cele climatologic specifice, cu maxime de 20...23 de grade, mediat regional. În privința regimului termic nocturn acesta va fi caracterizat de valori în creștere semnificativă față de cele din intervalul ce s-a încheiat, astfel că minimele vor fi, în medie, de 10...14 grade, posibil mai scăzute către finalul celor două săptămâni de prognoză .
Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24-26 septembrie.


OLTENIA
Răcorirea vremii din zilele de 24 și 25 septembrie va determina valori diurne ușor sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 18...20 de grade, în medie, urmate de o încălzire a vremii pentru 26 și 27 septembrie. Ulterior, deși vor fi ușoare fluctuații de la o zi la alta, temperaturile se vor menține în general apropiate de cele climatologic specifice, cu maxime de 20...23 de grade, mediat regional. În privința regimului termic nocturn acesta va fi caracterizat de valori în creștere semnificativă față de cele din intervalul ce s-a încheiat, astfel că minimele vor fi, în medie, de 10...14 grade, posibil mai scăzute către finalul celor două săptămâni de prognoză.
Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24-26 septembrie, când acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi în general moderate cantitativ.


TRANSILVANIA

În cea mai mare parte a intervalului celor două săptămâni, valorile termice diurne vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18...21 de grade, în medie regională. Minimele nocturne vor fi, în special în prima săptămână, mult mai ridicate decât în intervalul ce s-a încheiat, local peste cele climatologic specifice, cu 8...12 grade, mediat regional. Pentru perioada 29 septembrie - 2 octombrie este estimată o creștere a temperaturilor diurne, ce pot fi chiar și peste norma perioadei, în timp ce în cursul nopților se vor înregistra valori apropiate de normal. Ulterior acestui interval de timp, se estimează o ușoară răcire a vremii.
Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi relativ ridicată, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ, doar pentru perioada 26-27 septembrie fiind posibile și cantități de apă mai însemnate.


MARAMUREŞ

Intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori peste cele normale în ultima decadă a lunii septembrie, cu maxime de 21...23 de grade și minime de 9...12 grade, mediat regional. După data de 25 septembrie, deși vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, temperaturile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice, ziua în medie 18...20 de grade, iar noaptea 7...10 grade. O ușoară răcire a vremii este estimată după data de 4 octombrie.

Probabilitatea de apariție a ploilor -slabe și moderate cantitativ- va fi relativ ridicată, în special în perioada 25 - 27 septembrie și în jurul datei de 30 septembrie.


MOLDOVA

Deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18...22 de grade, mai rece urmând a fi ziua de 27 septembrie; minimele nocturne vor fi în marea lor majoritate ușor mai mari față de mediile multianuale, în ecartul 8...12 grade. După o ușoară creștere de temperatură prognozată pentru perioada 28 septembrie – 2 octombrie, este estimată o răcire a vremii spre sfârșitul intervalului. 
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 25-27 septembrie și în data de 30 septembrie.


DOBROGEA

Deși valorile vor avea ușoare variații de la o zi la alta, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru sfârșit de septembrie și început de octombrie. Astfel, media maximelor va fi de 20...22 de grade, iar a minimelor de 10...15 grade. Valori de temperatură ușor mai mari, 22...24 de grade cele diurne, sunt posibile în jurul datei de 30 septembrie, iar pentru finalul celor două săptămâni de prognoză este estimată o răcorire a vremii.

Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24-26 septembrie.

BANAT
Pe parcursul primei săptămâni, temperaturile diurne vor fi în scădere, urmând a se situa în marea lor majoritate sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu valori medii regionale de 18...20 de grade. În aceeași perioadă însă, minimele nocturne vor fi mult mai ridicate decât în intervalul anterior, local peste cele climatologic specifice, cu 11...14 grade, mediat regional. Ulterior datei de 28 septembrie, sunt prognozate valori ale temperaturii aerului în jurul mediilor multianuale, maxime de 20...23 de grade și minime de 9...11 grade, iar o ușoară răcire a vremii este estimată după data de 4 octombrie.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de referință și temporar, în special în zilele de 23, 24 și 26 septembrie, vor fi cantități de apă în general moderate.


CRIŞANA
Pe parcursul primei săptămâni, temperaturile diurne vor fi apropiate sau ușor sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu valori medii regionale de 19...21 de grade. În aceeași perioadă însă, minimele nocturne vor fi mult mai ridicate decât în intervalul anterior, local peste cele climatologic specifice, cu 11...14 grade, mediat regional. În perioada 28 septembrie – 3 octombrie sunt prognozate valori ale temperaturii aerului local mai ridicate față de mediie multianuale, cu maxime de 20...23 de grade și minime de 9...12 grade, iar o ușoară răcire a vremii este estimată după data de 4 octombrie.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de referință și temporar, în special în zilele de 23 și 26 septembrie, vor fi cantități de apă în general moderate.

LA MUNTE

Regimul termic nu va avea variații semnificative pe parcursul primei săptămâni de prognoză și va fi apropiat de cel normal în această perioadă din an; ziua vor fi valori de 8...15 grade, iar pe parcursul nopților temperaturi ușor negative vor fi doar la altitudini de peste 2000 m. După ușoara încălzire din perioada 29 septembrie - 1 octombrie, sunt estimate temperaturi în scădere către finalul celor două săptămâni de prognoză.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referință, dar cu precădere în perioada 24-27 septembrie și în jurul datei de 30 septembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prognoza meteo prognoza meteo septembrie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H