PROGNOZA METEO pentru săptămâna viitoare: unde vor cădea lapoviţă şi ninsori

Meteorologii anunţă schimbarea radicală a vremii după episodul de primăvară-vară de la sfârşitul acestei săptămâni. RomaniaTV.net vă prezintă evoluţia vremii pentru toată săptămâna viitoare, pe regiuni geografice

09 mart. 2019, 18:38
PROGNOZA METEO pentru săptămâna viitoare: unde vor cădea lapoviţă şi ninsori

PROGNOZA METEO IN TARA: Vor fi înnorãri şi va ploua local în nord-vest şi pe arii restrânse în centrul ţãrii, iar în rest va fi cer variabil şi doar cu totul izolat vor fi ploi slabe, trecãtoare. La munte, la altitudini de peste 1800 m, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, de peste 80…90 km/h, precum şi în regiunile nord-vestice şi sud-estice, cu rafale în medie de 50…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade.
PROGNOZA METEO BUCURESTI: Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimã va fi de 5…6 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

TARA: Vremea se va menţine deosebit de caldã. În vestul, centrul şi nordul ţãrii vor fi înnorãri şi, mai ales dupã-amiaza şi noaptea va ploua, iar izolat, îndeosebi la munte, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. În zona montanã înaltã vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat, spre sfârşitul intervalului. Vântul va avea intensificãri la munte, îndeosebi în zonele de creastã, unde vor fi rafale de peste 80…90 km/h, iar zãpada va fi spulberatã, dar local şi la cote mai reduse şi în rest, în general cu viteze de 50…60 km/h . Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între 2 şi 10 grade.
BUCURESTI: Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea. Vântul va avea unele intensificãri în cursul zilei, cu rafale în general de 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi de 18…20 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 6 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

TARA: Deşi valorile termice vor fi în uşoarã scãdere faţã de ziua precedentã, vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã, chiar deosebit de caldã în regiunile sudice şi estice. Cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii, predominant ploi, pe arii extinse în jumãtatea de sud a ţãrii, unde cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi local în restul teritoriului. La munte vor fi mai ales ninsori. Îndeosebi în cursul zilei, vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, spulberând zãpada, iar local şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade.
BUCURESTI: Vremea va fi în continuare deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã şi noaptea, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

TARA: Vremea se va rãci, chiar accentuat în regiunile extracarpatice, devenind apropiatã de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorãri accentuate pe parcursul zilei în sudul, estul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele montane aferente. Temporar se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales ninsori la munte şi predominant ploi în zonele joase de relief, pe arii extinse în sud şi sud-est, local în centru şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului la munte, în special la altitudini mari, iar local şi temporar şi în est, sud-est şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade.
BUCURESTI: Vremea se va rãci accentuat, devenind normalã termic pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul zilei, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8…9 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad.

PROGNOZA METEO, TENDINTA:

MIERCURI – Vremea va fi normalã termic. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în sudul şi vestul ţãrii, precum şi în zonele montane aferente, dar numai pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori la munte şi ploi în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 3 grade.

JOI, VINERI si SAMBATA – Vremea va fi normalã termic în primele douã zile, apoi se va încãlzi. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare în jumãtatea de sud a ţãrii, mai ales în prima parte a intervalului.