Prognoza meteo pentru trei zile. Vremea se menţine mai caldă decât în mod normal

Meteorologii anunţă o scădere a temperaturilor însă, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal la această dată. Valorile maxime vor atinge 19 grade în Lunca Dunării. În următoarele zile sunt aşteptate precipitaţii în toată ţara.

29 feb. 2016, 14:47
Prognoza meteo pentru trei zile. Vremea se menţine mai caldă decât în mod normal

Marţi. Deşi valorile termice vor scadea în vest şi in nord-vest, vremea se menţine mult mai caldă, decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în Maramureş şi dealurile Crişanei şi 19 grade în Lunca Dunării.

Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul şi centrul ţării şi va ploua în Maramureş, cea mai mare parte a Crişanei şi Transilvaniei, local în Banat, Oltenia şi nordul Moldovei, iar în zonele de munte, ziua vor fi mai ales ploi, iar noaptea şi lapoviţe sau ninsori. Cantităţile de apă mai pot depăşi, izolat, 15 l/mp, cu precădere la munte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, înnorări la începutul zilei, când pe arii restrânse va ploua slab şi trecător. Vântul va mai avea intensificări în toată zona montană, cu viteze de peste 85…90 km/h pe cele mai inalte creste.

BUCUREŞTI. Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la început de martie, cu maxime in jur de 17 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor mai fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla mai alert dimineata.

MIERCURI. În vestul , centrul şi nordul ţării, vremea se va răci, înnorările vor fi persistente şi, pe arii restrânse, îndeosebi ziua, vor cădea precipitaţii slabe, mai ales ploi, iar în zonele de munte se vor semnala ploi, lapoviţe şi ninsori.

În restul teritoriului, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla cu ceva intensificări în prima parte a intervalului, cu precădere la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, între 4 grade în Maramureş şi dealurile Crişanei şi 18 grade, izolat, în Muntenia şi vestul Dobrogei,

BUCUREŞTI. Valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale, cu maxime in jur de 16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul cel mult moderat.

JOI. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei în majoritatea zonelor ţării, cu maxime de la 9 grade in estul Transilvanieie si in Delta Dunarii si 17 grade in sudul extrem. Peste vor fi innorări insa doar izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată. Spre seară şi noaptea nebulozitatea se va accentua şi va ploua în vest şi în sud-vest şi pe arii mai restrânse în rest. În zona montană, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla scu intensificări la munte, în sudul Banatului şi doar izolat în rest.

BUCUREŞTI. Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice pentru această dată, chiar daca in usoara scadere, cu maxime in jur de 14 grade. Cerul va fi variabil ziua, apoi se va înnora şi în cursul nopţii trecător va ploua slab.

TENDINTA. Vineri temperaturile scad şi se vor apropia de cele normale pentru începutul lunii martie, cu maxime intre 4 si 13 grade. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse, îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului.

În zona montană vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. De sambata pana la inceputul saptamanii viitoare valorile termice vor fi în creştere şi vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii martie. Probabilitatea de precipitaţii predominant sub formă de ploaie va fi mai ridicată în vestul şi nord-vestul ţării.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Temperaturi anormale, ploi şi vânt puternic în primele zile de primăvară