PROGNOZA METEO pentru trei zile. Vremea va deveni instabilă

PROGNOZA METEO. În intervalul următor, vremea va rămâne caldă pentru această perioadă a anului, însă norii îşi fac treptat simţită prezenţa.

06 dec. 2015, 13:44
PROGNOZA METEO pentru trei zile. Vremea va deveni instabilă

PROGNOZA METEO LUNI. În zonele joase din vestul, nord-vestul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă şi ceaţă persistente în mare parte a intervalului, asociate izolat cu burniţă. În orele dimineţilor vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar norii stratiformi şi ceaţa vor apărea local dimineaţa. Vântul va fi în general moderat la munte şi va sufla slab în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Transilvania şi 15…16 grade în dealurile Olteniei şi ale Munteniei.

ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ceaţă în orele dimineţii. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă, mai ridicată decât cea climatologic specifică datei, va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în zonele joase de relief, unde local, mai ales dimineaţa, se va semnala ceaţă, asociată izolat cu burniţă. Izolat, în special în centru, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade in depresiuni si 11 grade in dealurile OLteniei, Munteniei si Moldovei.

ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult noros, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În vestul, sudul şi sud-estul ţării, în cea mai mare parte a intervalului, nebulozitatea va persista şi pe arii restrânse, în special seara, vor fi ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi partial acoperit de nori. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade in Moldova si Transilvania si 9 greade in dealurile din sudul si vestul tarii. Cu precădere în orele dimineţii, pe arii restrânse va fi ceaţă.

ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a intervalului, condiiţii în care temperatura maximă va fi de 5…6 grade. Vântul va sufla slab.

TENDINŢA. Precipitatiile isi fac aparitia pe parcursul zilei de joi in zona tarii noastre, dar acestea vor fi slabe si trecătoare. Vorbim despre plopi, lapovite si ninsori on nord şi în centru, în zona montană va ninge, iar în rest vor predomina ploile. Pana la sfarsitul saptamanii regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatură în general apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii decembrie, adica temperaturile maxime ce se vor încadra între 2 şi 9 grade. Nu scapam insa de ceata si de nebulozitatea joasa, ce se vor semnala indeosebi noaptea şi dimineaţa, local în zonele joase de relief si vor fi asociate trecător cu ploi slabe.