PROGNOZA METEO pentru trei zile. Gerul se va intensifica atât în ţară cât şi în Bucureşti

În următoarele zile gerul se va intensifica, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -26 și -12 grade. 

09 ian. 2017, 15:59
PROGNOZA METEO pentru trei zile. Gerul se va intensifica atât în ţară cât şi în Bucureşti

09.01.2017, ORA 20 – 10.01.2017, ORA 08

ÎN ŢARĂ

Gerul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, astfel încât, temperaturile minime vor fi cuprinse între -26 și -12 grade,
mai scăzute în estul Transilvaniei până în jurul valorii de -29 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ninsori
slabe, în nord-est, sud-vest și în extremitatea de sud a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane şi pe litoral. Pe arii restrânse se va semnala
ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI

Gerul se va intensifica, astfel încât, temperatura minimă va fi de -19…-20 de grade, mai scăzută în zona preorăşenească până în jurul valorii de -23 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab şi moderat.

10.01.2017 ORA 08 – 11.01.2017, ORA 08

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea, iar în centrul, sudul şi estul țării, local și ziua. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -14 și -4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -22…-20 de grade izolat în zonele depresionare din nord-vest şi centru și în jur de -4 grade pe litoral. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice și sudice unde doar izolat va ninge slab. Spre seară şi noaptea, nebulozitatea se va accentua şi va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, iar ÎN JUMĂTATEA DE SUD-EST, NINSORILE SE VOR EXTINDE ŞI LOCAL SE VA DEPUNE STRAT NOU ŞI CONSISTENT DE ZĂPADA. ÎN DOBROGEA, JUMĂTATEA ESTICĂ A MUNTENIEI, ÎN SUDUL ȘI CENTRUL MOLDOVEI, PRECUM ȘI ÎN CARPAȚII DE CURBURĂ, VÂNTUL SE VA INTENSIFICA TREPTAT, IAR ÎN CURSUL NOPȚII VA FI VISCOL CU VITEZE LA RAFALĂ DE 50…70 KM/H, ASTFEL ÎNCÂT VIZIBILITATEA SE VA REDUCE SEMNIFICATIV ȘI ZĂPADA VA FI TROIENITĂ. ÎN ESTUL ȘI SUD-ESTUL DOBROGEI, PRECIPITAŢIILE VOR FI MIXTE ŞI SE VA PRODUCE POLEI. În restul țării vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane.

BUCUREŞTI

Vremea se va menţine geroasă cu o temperatură maximă de -11…-9 grade și o minimă în jur de -11 grade. În cursul zilei cerul va fi temporar noros, apoi NEBULOZITATEA SE VA ACCENTUA ȘI VA ÎNCEPE SĂ NINGĂ, MODERAT CANTITATIV ÎNDEOSEBI ÎN A DOUA PARTE A NOPȚII, ASTFEL ÎNCÂT SE VA DEPUNE STRAT NOU ȘI CONSISTENT DE ZĂPADĂ. Vântul va sufla slab și moderat, CU UNELE INTENSIFICĂRI SPRE SEARĂ ȘI NOAPTEA, CÂND TRECĂTOR VA SPULBERA ZĂPADA.

11.01.2017, ORA 08 – 12.01.2017, ORA 08

ÎN ŢARĂ

Deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în zilele precedente, VREMEA SE VA MENŢINE DEOSEBIT DE RECE, GEROASĂ DIMINEAŢA ŞI NOAPTEA ÎN CEA MAI MARE PARTE A ŢĂRII. TEMPERATURILE MAXIME SE VOR ÎNCADRA ÎNTRE -9 ȘI 1 GRAD, IAR CELE MINIME VOR FI CUPRINSE ÎNTRE -16 ȘI -6 GRADE, IZOLAT MAI SCĂZUTE ÎN SUD ȘI CENTRU PÂNĂ ÎN JURUL VALORII DE -20 DE GRADE. În cursul zilei cerul va fi mai mult noros și VA CONTINUA SĂ NINGĂ ÎN JUMĂTATEA DE SUD-EST A TERITORIULUI, IAR ÎN DOBROGEA, SUDUL ŞI CENTRUL MOLDOVEI ŞI ÎN BĂRĂGAN, PRECUM ŞI ÎN CARPAŢII DE CURBURĂ VA FI VISCOL, RAFALELE DE VÂNT URMÂND SĂ ATINGĂ 50…70 KM/H. Pe litoral și în Delta Dunării, la început, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie şi vor mai fi condiţii de polei. Noaptea înnorările vor fi temporare și doar pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe, în regiunile estice și sud-estice, iar spre sfârşitul intervalului, posibil în extremitatea de nord-vest. În restul ţării vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane în special în cursul nopţii. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREŞTI

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea. În cursul zilei va continua să ningă moderat cantitativ, apoi cerul va deveni treptat variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât cea din intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de -5 grade, iar cea minimă va fi de -13…-12 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre -15…-16 grade.

12.01.2017, ORA 08 – 13.01.2017, ORA 08

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor rămâne mai scăzute decât în mod normal la această dată, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între -9 și 1 grad, iar cele minime între -16 și -6 grade, mai ridicate în Banat şi Crişana până în jurul a -3 grade. În interiorul arcului carpatic și la munte cerul va fi mai mult noros şi va ninge, iar noaptea, ÎN VEST SE VOR SEMNALA ŞI PRECIPITAȚII SUB FORMĂ DE LAPOVIȚĂ ȘI PLOAIE, DETERMINÂND FORMAREA DE POLEI. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervaluluI CÂND IZOLAT, ÎN MOLDOVA, VOR FI CONDIŢII PENTRU PRECIPITAŢII MIXTE ŞI POLEI. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în vest, în sud-est, dar mai ales la munte, unde pe creste va viscoli şi va spulbera zăpada. Izolat se va produce ceaţă.

BUCUREŞTI

Vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit la această dată, chiar geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopții. Vântul va sufla moderat ziua şi în general slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -6 grade, iar cea minimă va fi de -12…-11 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

13.01.2017, ORA 08 – 14.01.2017, ORA 08

ÎN ŢARĂ

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -6 şi 4 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade, uşor mai ridicate pe litoral şi în Dealurile de Vest. În regiunile vestice, nord-vestice şi centrale cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare la munte, în Crişana, Maramureş şi nordul Transilvaniei şi mixte în rest. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros şi mai ales seara şi noaptea, local vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă. PE ARII RESTRÂNSE SE VA PRODUCE POLEI. Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, iar la munte va deveni tare şi va viscoli ninsoarea. Izolat se va forma ceaţă.

BUCUREŞTI

Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -7…-5 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de PRECIPITAȚII, PREDOMINANT SUB FORMĂ DE PLOAIE CE VOR FAVORIZA DEPUNERI DE POLEI.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL

14.01.2017 ORA 08 – 17.01.2017 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată, la începutul intervalului, îndeosebi în vest, centru și nord, iar spre sfârșit în sud-vest și sud. LA BUCUREŞTI Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în prima și ultima zi a intervalului.