PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă ninsori şi vreme urâtă

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme urâtă pentru zilele următoarele. În weekend şi la începutul săptămânii viitoare, în unele zone, se vor semnala ploi, lapoviţe şi ninsori. 

27 nov. 2015, 13:25
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă ninsori şi vreme urâtă

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va menţine în general închisă, cu precipitaţii în majoritatea regiunilor. În estul şi în nordul Munteniei, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei, în special în prima parte a zilei, va ploua pe arii extinse şi se vor mai cumula cantităţi de apă de 15…20 l/mp. În regiunile intracarpatice vor fi precipitaţii predominant sub formă ploaie ziua, dar mai ales lapoviţă şi ninsoare noaptea. În zonele montane, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile în general slabe.

Pe spaţii restrânse, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali, vor fi depuneri de polei. În Oltenia şi în vestul şi centrul Munteniei vremea se va ameliora, cerul va deveni variabil şi doar izolat va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi temporar în sudul şi sud-estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade in nordul Moldovei şi 12…13 grade in Dobrogea.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI: Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va mai avea înnorări în cursul zilei, dar numai în primele ore, vor mai fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă, mai ridicată decât în zilele precedente, se va situa în jurul valorii de 8 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, vor fi înnorări şi precipitaţii pe spaţii relativ extinse, mixte în cursul zilei şi predominant ninsori noaptea. În zona Munţilor Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali, dar local şi în Maramureş, temporar ninsorile pot fi mai consistente. În restul teritoriului, cerul va fi partial noros şi doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar local şi temporar şi în sudul şi în estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad in estul Transilvaniei şi 9 grade in Muntenia si Dobrogea.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, unde local vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploi. În zona montană precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade. (2 grade in estul Transilvaniei si 12 grade in Oltenia si sud-vestul Munteniei)

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi uşor, astfel că se vor înregistra valori termice mai ridicate decât cele obişnuite la sfârşit de noiembrie, cu o maximă în jurul a 10 grade.

TENDINTA: Valorile termice vor continua să crească uşor, vremea devenind mai caldă decât in mod normal, la nivelul intregii tari. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade. Cerul va avea înnorări în vest şi nord-vest, unde local va ploua, in prima zi (1 decembrie) dar şi în zonele montane unde se vor semnala precipitaţii mixte, si in zilele urmatoare, insa slabe si pe arii restranse.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil la parţial noros, iar noaptea si dimineata, în zonele joase se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte.