PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Primăvara se întoarce, TEMPERATURILE ÎNCEP SĂ CREASCĂ semnificativ

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că în zilele următoare vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. De sâmbătă, însă, vremea începe să se răcească, îndeosebi în nordul, centrul şi estul teritoriului. În primele doua zile ale saptamanii viitoare, temperaturile încep să crească.

16 mart. 2016, 13:14
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Primăvara se întoarce, TEMPERATURILE ÎNCEP SĂ CREASCĂ semnificativ

PROGNOZA METEO JOI. Pe fondul soarelui generos temperaturile vor marca un salt spectaculos fata de ceea ce vor arata termometrele dimineata si vor fi mai ridicate chiar si decat cele inregistrate miercuri, mai ales în sudul şi în estul ţării. In aceste conditii vom ajunge sa vorbim despre un regim termic normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a teritoriului. Totuşi, pe fondul minimelor negative, ziua incepe cu brumă pe arii extinse în centrul tarii şi local în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în partea de răsărit a teritoriului, dar şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade in estul Transilvaniei şi 14 grade in Dealuril de Vest, dar si in cele ale Moldovei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat ziua şi în general slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade. Totusi, pe fondul temperaturilor negative din orele dimineatii, se va forma brumă, mai ales în cartierele de la periferia orasului.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice vor depăşi mediile climatologice specifice perioadei în regiunile extracarpatice, dar se vor menţine apropiate de acestea, în restul teritoriului. Pe parcursul zilei vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil şi vânt care va prezenta intensificări la munte, unde pe creste va fi tare, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în celelalte regiuni.

Noaptea înnorările se vor accentua treptat în jumătatea de nord a ţării şi trecător vor cădea precipitaţii slabe, local, mai ales sub formă de ninsoare la munte şi mixte în Moldova şi în estul Transilvaniei şi cu totul izolat predominant sub formă de ploaie în rest. Vântul va continua să fie intens la munte, mai ales la altitudini mari, în timp ce în zonele joase, intensificările vor fi izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in estul Transilvaniei şi 16 grade sud si est. Pe spaţii restrânse, mai ales dimineaţa, vor mai fi condiţii de brumă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi predominant frumoasă şi uşor mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin ziua şi variabil noaptea. Vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va răci faţă de intervalul precedent, îndeosebi în nordul, centrul şi estul teritoriului, unde valorile termice vor coborî sub mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii slabe: sub formă de ninsoare la munte, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Moldova şi în estul Transilvaniei şi predominant sub formă de ploaie, în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogei şi doar izolat posibil în rest. În prima parte a intervalului, local, vântul va avea intensificări mai ales la munte, apoi va slăbi treptat în intensitate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 in nordul Moldovei ceea ce inseamna o scadere de peste 10 grade fata de temperaturile ce se inregistrau in acesta parte a tarii pe parcursul zilei precedente şi 16 grade in Lunca Dunarii. Noaptea, isi face din nou aparitia bruma, cu precădere în nordul şi în centrul teritoriului.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi tempoar noros şi trecător, cel mai probabil în a doua parte a zilei şi noaptea, va ploua slab. Vântul va sufla moderat ziua şi în general slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

PROGNOZA METEO. Duminica, valorile termice revin la normal, astfel ca amiaza aduce maxime de temperatură cuprinse între 6 şi 14 grade. Incalzirea vremii continua in primele doua zile ale saptamanii viitoare, cand vom ajunge sa vorbim despre vreme calda pentru acesta perioada, pentru ca mai apoi sa suvina racire semnificativa.

Vor continua si precipitatiile, mai ales sub formă de ninsoare la munte şi predominant ploi în rest in ultima zi a saptamanii, iar ulterior probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în jumătatea sudică a teritoriului.