PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme instabilă, ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vânt

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme instabilă pentru zileloe următoare. În mai multe zone din tară vor fi intervale de timp cu înnorări temporar accentuate, averse care vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. De marţi, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitatiilor, iar valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade.

02 iul. 2016, 15:33
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme instabilă, ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vânt

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Gradul de instabilitate atmosferică va fi pronunţat în cea mai mare parte a ţării. Vor fi intervale de timp cu înnorări temporar accentuate, averse care vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi pe spaţii mai extinse, ziua în zonele deluroase şi montane, precum şi în regiunile nord-vestice, nordice şi centrale, iar spre seară şi în cursul nopţii, în cea mai mare parte a zonei de munte, local în centrul, estul şi sudul ţării şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile intracarpatice, se vor încadra între 24 de grade in Dealurile de Vest şi 34 de grade, în Câmpia Română, unde local disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi în continuare călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unităti. Îndeosebi spre seară şi în prima parte a nopţii, instabilitatea atmosferică va fi la cote ridicate şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină şi de cantităţi de apă mai însemnate. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade.

PROGNOZA METEO LUNI. În cursul zilei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, precum şi în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Aceasta se va manifesta prin înnorări şi local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi punctiform 35…40 l/mp. Noaptea, manifestările specifice instabilităţii atmosferice vor diminua în intensitate şi vor fi pe spaţii tot mai restrânse. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperatura aerului, mai scăzută decât în intervalul precedent în special în regiunile extracarpatice, va avea valori maxime cuprinse între 23 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali, dealurile Munteniei si in nordul Transilvanaiei şi 31 de grade in sudul Olteniei.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi în general instabilă în cursul zilei. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor putea avea si caracter torential, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere faţă de cea din intervalul precedent, se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitatiilor, iar valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, mai ales după-amiaza în zona de munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată, posibil însotite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade in dealurile Munteniei si 30 de grade in Baragan si partea continentala a Dobrogei.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată calendaristică. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în cursul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade.

TENDINTA

MIERCURI – Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în regiunile nordice si nord-vestice, precum si la munte, apoi şi în centrul, sudul si estul teritoriului. Local se vor semnala averse, pe arii restrânse moderate cantitativ, însotite de descărcări electrice si de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime, în crestere fată de ziua anterioară îndeosebi în partea de sud si de est a tării, se vor încadra între 25 de grade in Maramures si 33 de grade in Lunca Dunarii.
JOI si VINERI – Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor multianuale specifice acestei perioade, iar probabilitatea de aparitie a fenomenelor de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată, îndeosebi în prima zi, în zona de munte, precum şi în sud, est şi centru.