PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor ţării

Vremea va deveni treptat călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată la sfârşitul săptămânii în regiunile vestice. 

10 sept. 2017, 13:41
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor ţării

LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi si va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, cu maxime ce se vor încadra între 24 de grade în nordul litoralului si 35…36 de grade în Lunca Dunării si izolat în Muntenia. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate în cursul noptii în regiunile vestice si sud-vestice unde vor fi averse, descărcări electrice si izolat conditii de grindină. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări la munte, în regiunile sud-vestice si pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 10 si 20 de grade. Izolat, în zonele joase de relief, dimineata si noaptea se va forma ceată.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi si va deveni călduroasă. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorăsenească. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat.

MARŢI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor scădea fată de ziua precedentă în cea mai mare parte a tării, mai accentuat în regiunile intracarpatice, vremea mentinându-se totusi călduroasă în sudul extrem si în sud-est. În vest, centru, nord, la deal si la munte, vor fi înnorări temporar accentuate, averse si descărcări electrice; izolat cantitătile de apă vor depăsi 20…25 l/mp si vor fi conditii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări si doar pe arii restrânse ploi de scurtă durată si fenomene electrice. Vântul va prezenta intensificări la munte, dar local si la cote mai reduse si în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade in vestul tariisi 32 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime între 11 si 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va mentine călduroasă, desi temperatura va scădea usor fată de ziua precedentă, maxima urmând a fi de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, mai ales la începutul zilei, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, când local vor mai fi ploi de scurtă durată la munte si izolat în restul teritoriului, mai ales în nord, în est si în centru. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări temporare în zona de munte si local în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade in depresiuni si 29 de grade in sud si sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 si 17 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă si caldă, cu cer variabil si vânt slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade, mai coborâtă în zona preorăsenească.

TENDINŢA

JOI – Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, noaptea, în nord-vestul teritoriului, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări trecătoare la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade in estul Transilvaniei si 29 de grade in sud si sud-est, iar cele minime între 5 si 19 grade.

VINERI, SÂMBĂTĂ ŞI DUMINICĂ – Vremea va deveni treptat călduroasă în cea mai mare parte a tării. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicată la sfârsitul intervalului în regiunile vestice.