PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va deveni caniculară, sfârşitul de săptămână aduce ploi

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. În Capitală, vremea va deveni caniculară. Weekendul aduce valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, apoi se va ameliora.

10 iul. 2017, 14:33
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va deveni caniculară, sfârşitul de săptămână aduce ploi

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În vestul și nord-vestul țării vor fi înnorări, averse, izolat posibil torențiale, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11…12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24…25 de grade în Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va accentua. în zonele de câmpie și podiș din jumătatea de sud-vest a țării va fi caniculă după-amiaza, când se vor înregistra frecvent maxime termice de 35…37 de grade, iar în banat și în sudul olteniei vor fi temperaturi în jurul a 38 de grade. Indicele temperatură-umezeală (itu) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

În celelalte regiuni vor fi temperaturi maxime situate între 30 și 34 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 24…26 de grade, iar pragul disconfortului termic se va atinge doar izolat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, în special în a doua parte a zilei și la începutul nopții, local în zonele montane și în regiunile nordice și centrale și pe arii restrânse în rest; ploile vor avea și caracter torențial, vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 14 și 22 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În regiunile vestice, nordice și centrale, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă, dar în sud și sud-est vremea se va menține local caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, mai ridicate în Lunca Dunării, până în jurul a 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

În jumătatea de nord a țării și în zonele de deal și de munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului care vor lua și aspect de vijelie. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și se va semnala grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, cel mai probabil în sud-vest.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade. Indicele temperatura-umezeală (ITU) se va situa la amiază peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar condițiile pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice vor fi reduse.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea ușor și în regiunile sudice. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și, îndeosebi după-amiaza și la începutul nopții, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal și de munte și local în restul teritoriului, dar mai ales în nord, centru și est. Pe arii restrânse vor fi căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 23 și 32 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade pe litoral.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice vor marca o ușoară scădere față de ziua precedentă. Cerul, variabil, va avea înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și la începutul nopții și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zonele montane, unde, izolat, vor fi ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice. Noaptea, înnorările vor cuprinde regiunile vestice și nord-vestice și pe arii restrânse se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 8…9 grade în depresiunile din estrul Transilvaniei și 19…20 de grade în
Delta Dunării.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ, DUMINICĂ, LUNI. În primele două zile, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, apoi se va ameliora.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima jumătate a intervalului.