PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi în general închisă, GER, CEAŢĂ, NINSORI şi izolat se va forma polei

PROGNOZA METEO. Meteorologii ne anunţă că iarna îşi intră serios în drepturi şi aduci în zilele următoare vremea va fi în general închisă, ger, ceaţă, ninsori şi izolat se va forma polei. In noaptea de Revelion temperaturile vor cobori spre -16 grade in depresiuni si nu vor fi mai mari de -6 grade in extremitatea de sud-vest.

27 dec. 2015, 15:02
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi în general închisă, GER, CEAŢĂ, NINSORI şi izolat se va forma polei

PROGNOZA METEO LUNI. În vestul, nord-vestul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă, cu precădere în zonele joase de relief, unde nebulozitatea stratiformă şi ceaţa vor fi persistente şi asociate cu burniţă, condiţii în care valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice datei. În restul teritoriului, peste zi cerul va fi variabil, regimul termic se va situa cu mult peste cel normal în această perioadă din an, iar ceaţa va fi prezentă pe arii restrânse, mai ales dimineaţa.

Seara şi în cursul nopţii, nebulozitatea se va accentua în jumătatea de nord-est şi local va ninge slab în Carpaţii Orientali şi Carpaţii Meridionali, se vor semnala precipitaţii mixte în Moldova şi estul Transilvaniei şi predominant sub formă de ploaie, izolat în Dobrogea şi Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar noaptea şi în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…3 grade, în zonele cu ceaţă persistentă din vest şi centru şi 18…19 grade în nordul Munteniei şi Olteniei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii decembrie; temperatura maximă va fi de 12…13 grade. Cerul va fi variabil cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va intra într-un proces de răcire, ce va fi semnificativă ziua în regiunile extracarpatice, iar noaptea se va resimţi la nivelul întregii ţări; astfel se vor înregistra temperaturi în jurul celor specifice perioadei, cu maxime între 1 grad in depresiuni şi 9 grade in Oltenia si Muntenia. Cerul va fi temporar noros si va ninge, ziua, în zona Carpatilor Orientali şi Meridionali, local în Moldova, iar în regiunile sudice şi centrale, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Noaptea, precipitaţii predominant sub formă de ninsoare se vor semnala în Oltenia, sudul Banatului şi vestul Munteniei şi numai izolat în rest. Izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în estul şi în sudul teritoriului. În primele ore ale zilei, în zonele joase, pe arii restrânse va mai fi ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va răci accentuat, astfel că valorile de temperatură vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros şi, cu precădere în partea a doua a zilei, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va prezenta intensificări temporare. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade.

AVERTIZARE METEO. Temperaturile scad şi cu 20 de grade şi va NINGE în cea mai mare parte a ţării VIDEO

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va continua să se răcească, valorile termice urmând a coborî sub mediile climatologic specifice perioadei, astfel ca dimineata, dar mai ales noaptea va fi geroasă în nord şi centru şi izolat în rest. În sud-vestul, sudul şi estul ţării, cerul va avea înnorări temporare şi va ninge slab, local în sudul Banatului şi Oltenia şi doar cu totul izolat în Muntenia, Moldova şi Dobrogea. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la senin. Vântul va avea intensificări în regiunile estice şi sud-estice şi la munte şi local în cele de vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade in Transilvania şi 3 grade in Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va continua să se răcească, devenind mai rece decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, dar condiţiile de fulguială vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Ultima zi a anului va veni cu vreme rece pentru această perioadă, geroasă dimineaţa dar si in noaptea de revelion în nordul şi centrul ţării şi izolat în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul, sudul teritoriului, precum şi la munte, unde doar pe suprafeţe mici va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile estice şi sud-estice şi în zona de munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între – 7…-6 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 0…1 grad în regiunile sud-vestice. In noaptea de revelion temperaturile vor cobori spre -16 grade in depresiuni si nu vor fi mai mari de -6 grade in extremitatea de sud-vest.

Vremea deosebit de rece va continua si in primele zile ale anului viitor, si va fi chiar geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor mai ales în nord şi în centru. Doar pe arii restrânse sunt asteptate ninsori slabe în regiunile estice şi sudice şi în zonele de munte.

PROGNOZA METEO pe trei luni. Iarna rămâne ATIPICĂ până la final. Cum va fi vremea la primăvară