PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Vremea rămâne călduroasă, însă nu scăpăm de precipitaţii

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează vreme caniculară, însă nopţile vor fi răcoroase. De asemenea, nu vom scăpa de precipitaţii însoţite de descărcări electrice.

16 aug. 2017, 12:17
PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Vremea rămâne călduroasă, însă nu scăpăm de precipitaţii

PROGNOZA METEO MIERCURI NOAPTEA. Cerul va fi variabil cu înnorări, în primele ore, averse și descărcări electrice, pe arii restrânse în Oltenia, la deal și la munte și cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiuni și 22…23 de grade pe litoral.

BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul, slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi călduroasă, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 grade in estul Transilvaniei și 34 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime între 10 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, dar în a doua parte a zilei, nebulozitatea va fi temporar accentuata, spre seara mai ales, când vor fi averse și descărcări electrice, în zonele montane și submontane, pe arii restrânse în centru și izolat în restul teritoriului. Punctiform, ploile pot avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ceva intensificări în sud-est, dar pentru scurt timp şi asociat ploilor şi în celelalte regiuni.

BUCUREŞTI. Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil cu unele înnorări, spre seară, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază, local în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28..29 de grade pe litoral si in estul Transilvaniei și 36 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime între 8 și 23 de grade. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare și doar izolat ploi de scurtă durată și descărcări electrice, după-amiază și seara, la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, dar pe arii restrânse, în prima parte a zilei, în sud-est.

BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea călduroasă va persista, iar din orele prânzului va fi caniculă în regiunile vestice și sudice, local în cele centrale și estice și cu totul izolat în restul teritoriului. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări, temporar accentuate, după-amiaza în zonele montane și submontane, iar în a doua parte a nopții, în special, în vestul și nord-vestul țării, unde însă, doar pe arii restrânse, se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată, posibil și cu aspect de vijelie, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 28…29 de grade pe litoral, până la 38 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 11 și 23 de grade.

BUCUREŞTI. Vremea se va menține căduroasă, iar după-amiaza va deveni caniculară. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. În vestul, nord-vestul și centrul țării precum și în zona Carpaților Occidentali și în grupa vestică a Carpaților Meridionali vremea se va răci accentuat față de ziua anterioară și va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică temporar va fi accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie. Ploile vor putea avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă ce se vor acumula local vor fi însemnate și vor fi consemnate căderi de grindină. În restul teritoriului, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori ridicate, ce pe arii restrânse vor depăși în orele amiezii pragul caniculei, cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului, iar manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala în special în cursul nopții mai ales în sud-vest și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 20…21 de grade în vest, nord-vest și 36 de grade izolat în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe litoral.

BUCUREŞTI. Chiar dacă valorile de temperatură diurne vor marca o scădere față de ziua anterioară acestea vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă, caniculară după-amiaza în centrul orașului. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, însă probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

DE LUNI PÂNĂ MIERCURI. La începutul intervalului valorile termice vor marca o scădere și în regiunile sudice și estice, apoi treptat vor crește situându-se în general în jurul celor climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a averselor va fi ridicată în primele două zile și majoritatea regiunilor.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în ultimele săptămâni de vară